News

Legea din România de care puțini au auzit. Toți românii care stau la curte trebuie să o cunoască. E ilegal să faci așa ceva și autoritățile au început să dea amenzi

Legea din România de care puțini au auzit poate atrage amenzi usturătoare. Românii care stau la curte sunt cei care trebuie să o respecte.
19.05.2024 | 10:00
Legea din Romania de care putini au auzit Toti romanii care stau la curte trebuie sa o cunoasca E ilegal sa faci asa ceva si autoritatile au inceput sa dea amenzi
Legea din România de care puțini au auzit și pe care puțini o respectă. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Legea din România de care puțini au auzit poate atrage amenzi usturătoare. În special cei care stau la curte ar fi bine să o cunoască, astfel încât să nu aibă probleme mai devreme sau mai târizu.

Legea din România de care puțini au auzit

Cei care stau la curte au de respectat numeroase reguli. De altfel și cei care stau la bloc au numeroase obligații, care poate nu sunt tocmai cunoscute. Este esențial să fim informați corect, astfel încât să evităm posibilele sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Exemplu este situația unui român care s-a trezit cu o amendă de 15.000 de lei. Acesta locuiește la curte, dar fără să știe, a comis o mare greșeală. Nu cunoștea regulile, iar tocmai asta l-a adus într-o situație complicată.

Mai mult de atât, pe lângă faptul că are de plătit amenda de 15.000 de lei, românul mai trebuie să efectueze și o serie de lucrări de întreținere și de curățenie, așa cum prevăd dispozițiile legale.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost înregistrat în Timiș. Ce a făcut bărbatul și care e legea de care puțini români au auzit? Bărbatul respectiv era implicat în activități de colectare a deșeurilor în propria gospodărie.

Greșeala făcută de un român care stă la curte

Acest lucru a fost scos la suprafață în urma unei inspecții efectuate de către reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu. Mai departe s-au aplicat amenzi, iar activitatea de colectare a deșeurilor a fost interzisă ca măsură suplimentară.

ADVERTISEMENT

Ce spune, de fapt, legea de care puțini români a auzit? Garda de Mediu amintește că este interzisă desfășurarea unei astfel de activități în propria gospodărie. Iar cei care încalcă legea, sunt sancționați.

Amenzile variază între 5.000 și 60.000 de lei. Astfel, se poate spune că respectivul român a avut noroc. Pe de altă parte, pot exista cazuri mai grave, astfel că românii trebuie să fie informați corect astfel încât să nu comită greșeli similare.

ADVERTISEMENT

„Atragem atenția asupra faptului că în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificări si completări ulterioare art 34 prevede următoarele: ‘Toate unitățile sau întreprinderile care desfășoară activități de colectare, salubritate, tratare a deșeurilor sunt obligate să obțină o autorizație/autorizație integrată de mediu emisă de către autoritățile competente pentru protecția mediului’.

Nerespectarea prevederilor menționate mai sus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei, pentru persoanele juridice”, a transmis GNM Timiș.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”