Carousel hot news

Mihai Tudose, întâlnire cu sindicatele din învăţământ pentru legea educaţiei

Legea educatiei. Mihai Tudose se întâlneşte luni cu sindicatele pentru a avea discuţii cu privire la elaborării unei noi Legi a educaţiei naţionale care să acorde elevului rolul central în...
28.08.2017 | 09:18
Mihai Tudose, întâlnire cu sindicatele din învăţământ pentru legea educaţiei

Legea educatiei. Mihai Tudose se întâlneşte luni cu sindicatele pentru a avea discuţii cu privire la elaborării unei noi Legi a educaţiei naţionale care să acorde elevului rolul central în ceea ce înseamnă educaţia din România, programele şcolare învechite, subfinanţarea sistemului, salarizarea angajaţilor din educaţie.

“Elevii nu sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor din plan profesional şi nici măcar pentru a-şi gestiona singuri viaţa. Din cauza programelor, sistemul de educaţie este axat pe partea teoretică, mai puţin practică, iar programul elevilor este sufocant, încetinind dezvoltarea acestora. În opinia noastră, programele şcolare trebuie să fie regândite din temelii; ele trebuie adaptate la cerinţele reale ale pieţei muncii.

Legea educatiei

Când va lua Guvernul României o asemenea decizie, aşteptată cu interes de milioane de elevi, de părinţii acestora, de cadrele didactice dar şi de mediul economic, care se plânge de slaba pregătire a absolvenţilor de învăţământ?”, se întreabă profesorii.

Legea educatiei. Premierul, Mihai Tudose, intalnire cu sindicatele

“În situaţia în care Guvernul României nu va face efortul de a găsi soluţii la problemele expuse mai sus, Executivul trebuie să ia în calcul faptul că există riscul major să se declaşeze un  conflict de amploare, în sistemul de învăţământ, în toamna acestui an”, spun sindicaliştii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri