Carousel hot news

Legea Educaţiei. Apel disperat către Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis: “Opriţi mutilarea Educaţiei!”

O iniţiativă civică de ultim moment încearcă să blocheze modificările la Legea Educaţiei, ajunse într-un stadiu avansat în cele două camere ale Parlamentului. Modificări care, odată puse...
17.05.2016 | 16:02
Legea Educaţiei. Apel disperat către Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis:
ADVERTISEMENT

O iniţiativă civică de ultim moment încearcă să blocheze modificările la Legea Educaţiei, ajunse într-un stadiu avansat în cele două camere ale Parlamentului. Modificări care, odată puse în practică, vor înlătura orice barieră din calea fraudelor academice.

„Constatăm că reprezentanţii aleşi ai poporului – membrii Camerei Deputaţilor şi ai Senatului României – au reînceput un asalt susţinut împotriva educaţiei, şi în special asupra studiilor universitare de doctorat din România, cu scopul vădit de a proteja o întreagă clasă politică care a profitat, şi va profita în continuare, de slăbiciunile unui sistem slab şi uşor coruptibil”, se arată într-o petiţie iniţiată de lectorul Cristian Dogaru.

ADVERTISEMENT

“Imaginea României suferă atât pe plan intern cât, mai ales, pe plan internaţional, din cauza instituţionalizării fraudei academice la nivel de studii doctorale. Plagiatul tezelor de doctorat a devenit o practică comună, acceptată şi nesancţionată în societatea românească, de la cazuri celebre precum cele ale lui Victor Viorel Ponta, Gabriel Oprea şi doctoranzilor săi, până la cazuri mai puţin publice dar la fel de serioase.

Semnatarii acestei scrisori fac un apel urgent pentru curăţirea şi re-credibilizarea învăţământului universitar doctoral din România:

ADVERTISEMENT

Preşedintele României, Klaus Iohannis, să analizeze atent şi lucid proiectul primit pentru promulgare şi să respingă o lege care, astfel formulată, nu sancţionează şi nu descurajează frauda academică

Guvernul României să iniţieze şi să implementeze un mecanism transparent şi eficient prin care toate suspiciunile de plagiat care au fost sau vor fi sesizate să fie analizate şi sancţionate prompt şi eficient, fără tergiversări şi amânări”, se mai arată în petiţie.

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri