News

Legea junglei în spitalele din România. Cum a murit de Covid-19 un pompier din nepăsarea medicilor

25.11.2020 | 17:59
Legea junglei in spitalele din Romania Cum a murit de Covid19 un pompier din nepasarea medicilor
ADVERTISEMENT

Un pompier infectat cu SARS-CoV-2 a murit într-un salon neîncălzit dintr-un spital din Râmnicu-Vâlcea, asemeni unui „boschetar” ignorat de toată lumea.

Comparația a fost făcută de soția angajatului SMURD, dezamăgită prin situația tragică prin care a fost nevoit să treacă bărbatul.

ADVERTISEMENT

Pompierul se răcise în timpul unei intervenții, însă nu s-ar fi gândit niciodată că-și va găsit sfârșitul într-un salon rece și întunecat.

Un pompier a murit de Covid-19 într-un salon din Vâlcea

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului DECUS, a publicat scrisoarea Adelei Carla Banu, adresată medicilor din Vâlcea și publicată în Ziarul de Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Durerea este mare. Mă numesc Banu Alida Carla și sunt soție de pompier(ISU VÂLCEA). Soțul meu a decedat pe data de 26.10.2020 în urma unui șir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicații și din cauza neglijenței personalului medical de la Secția infecțioase Râmnicu Vâlcea. Fiind pompier-paramedic pe SMURD, acesta era expus la tot felul de accidente sau boli pe care le putea lua în timpul misiunilor.

Pe 6 Octombrie 2020 a participat la o intervenție pe Valea Oltului când un tir a căzut în Lotru. A stat două ore în apă rece până la brâu. Atunci a căpătat o răceală care a dus-o pe picioare, iar pe data de 9 octombrie 2020 a intrat în schimb de tură și a dus misiunea la bun sfârșit. Pe data de 12 octombrie a fost din nou la muncă în schimb sănătatea s-a degradat, s-a simțit foarte rău iar colegii l-au izolat într-o cameră și l-au scos de pe intervenție. Colegii și șeful de tură nu au sesizat și nici nu au raportat nimic în legătură cu acest eveniment în condițiile în care suntem pandemie iar colegii erau reticenți”, a explicat femeia.

ADVERTISEMENT

Pompierul a stat internat în spital mai multe zile, fiind ignorat de asistente. Mai mult, a cerut o pătură de acasă pentru că îi era frig în salon.

Deși era răcit, pompierul a condus 35 de kilometri și a ajuns, în final, internat în spital. „A venit acasă conducând 35 de km, iar după aceea a anunțat doctorul de familie legat de starea de sănătate în care se afla. Acesta l-a îndrumat să meargă la UPU Vâlcea pentru a își face analizele și testul de covid. În așteptarea rezultatului testului covid, i-a prescris un tratament. A început acest tratament, iar pe 14 octombrie ora 23:00 s-a primit confirmarea pozitivității testului.

ADVERTISEMENT

Pe 15 octombrie s-a făcut o anchetă epidemiologică și la ora 16:00 soțul meu s-a Internat la Spitalul Infecțioase Râmnicu Vâlcea. a plecat pe picioarele lui cu speranța că se va face bine și se va întoarce în sânul familiei. A fost preluat de doctorița Stoian Marinuța, o tânără de 31 de ani care l-a îngrijit până pe data de 26 octombrie când acesta a decedat . Două zile a stat în salonul rece, neîncălzit cerând pătură de acasă pentru că era frig.

Am înregistrări în care soțul meu dădea telefon după telefon la asistente pentru că avea crize sau i se termina butelia de oxigen, care nu răspundeau din primul apel.

Era un paramedic pe SMURD, nu un boschetar. Colegii lui și cadrele în funcție de la ISU Vâlcea nu s-au interesat de starea lui și asta mă dezamagește cel mai mult. Familia rămâne cu trauma pe viață dacă se întamplă evenimentul nefericit, legea junglei. Eu ca soție(pentru că asta voi fi), nu văduva pompierului de la Vâlcea, voi avea grijă să rămână în amintirea noastră ca un erou, nu ca un nimeni. E trecut în rezervă și atât”, a scris femeia.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: