News

Legea Pensiilor 2019: Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru femei și bărbați

02.04.2019 | 12:01
Legea Pensiilor 2019 Ce se intampla cu varsta de pensionare pentru femei si barbati

Noua Lege a pensiilor vine cu modificări foarte importante în ceea ce privește vârsta de pensionare. Potrivit noilor prevederi gândite de autorități, veștile bune vin pentru femeile care vor avea posibilitatea să iasă mai devreme la pensie!

Noua Lege a pensiilor modifică vârsta de pensionare

Reprezentatenle sexului frumos vor putea ieși la pensie cu opt ani mai devreme, dacă îndeplinesc mai multe condiții impuse de noua Lege a pensiilor. Astfel, femeile care care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut trei copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani, informează B1.

Lucrurile devin și mai în favoarea acestora, începând cu al patrulea copil. În acest caz, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare. De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii până la vârsta de 16 ani va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani, iar o femeie cu cinci copii va putea ieși la pensie mai devreme cu opt ani.

Varsta de pensionare poate sa scada cu 8 ani pentru femeile cu 5 copii

Femeile cu 5 copii pot ieși la pensie mai devreme cu 8 ani

Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare, precum şi stagiul minim de cotizare. Potrivit legii, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

Așadar, o femeie care a îndeplinit stagiul minim de cotizare și care a năascut 5 copii, pe care i-a crescut până la vârsta de 16 ani, va putea ieși la pensie la vârsta de 55 de ani!

În Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Suedia, Spania și Portugalia, vîrsta pensiei e de 65 de ani pentru toata lumea. Germanii s-au scandalizat atunci când a trebuit să cotizeze pentru salvarea Greciei de la faliment. Atunci, nemții au arătat cu degetul spre sistemul de pensii din Grecia, care prevedea ieșirea la pensie a femeilor la vârsta de 60 de ani!