ADVERTISEMENT
News

Legea prin care Ministerul Educaţiei asigură, la cerere, o tabletă sau un laptop pentru e-learning, promulgată de Klaus Iohannis.

Autor: Alexandru Năstase | 03.07.2020 | 16:47
Legea prin care Ministerul Educaţiei asigură, la cerere, o tabletă sau un laptop pentru e-learning, promulgată de Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis, anunţ oficial despre pensii şi alocaţii. Cu cât ar putea creşte acestea. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Legea prin care Ministerul Educaţiei asigură, la cerere, o tabletă sau un laptop pentru e-learning a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Concret, şeful statului a fost de acord cu legea care asigură elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet pentru sistemul de e-learning desfăşurat în afara orelor de la clasă.

Anunţul a fost făcut chiar de Administraţia Prezidenţială care a transmis un comunicat de presă în acest sens.

Laptop sau tabletă pentru elevi și cadre didactice

Actul normativ modifică şi completează articolul 70 şi articolul 94 alineatul (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, arată subpunctul adăugat în legea promulgată de şeful statului.

De asemenea, este introdusă o nouă literă la articolul 94, care prevede că Ministerul Educaţiei „asigură, la cerere, fîecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de către Senat pe 23 iunie şi trimis spre promulgare o zi mai târziu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind completarea şi depunerea declaraţiei de avere în format electronic, informează Administraţia Prezidenţială.

Din 2022, declaraţiile de avere şi de interese trebuie să fie depuse în format electronic, potrivit actului normativ promulgat de şeful statului.

ADVERTISEMENT

Actul normativ completează Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!