Sport

O legendă a fotbalului britanic, poveste amuzantă cu Roman Abramovich: ”A crezut că sunt șoferul lui”

Roman Abramovich este pe buzele tuturor după ce a anunțat că vinde clubul Chelsea, iar legendarul fotbalist britanic Graeme Souness a povestit o întâmplare haioasă cu oligarhul rus.
03.03.2022 | 19:51
O legenda a fotbalului britanic poveste amuzanta cu Roman Abramovich A crezut ca sunt soferul lui
ADVERTISEMENT

Miliardarul rus este la conducerea ”albaștrilor” începând cu anul 2003, dar este gata să renunțe la echipă pentru ca suma încasată să ajungă în conturile unei fundații care să ajute ”toate victimele războiului din Ucraina”.

Poveste hazlie cu Roman Abramovich și Graeme Souness, legenda fotbalului britanic

O legendă în fotbalul britanic după ce a scris istorie la Liverpool, alături de care a câștigat 14 trofee, Graeme Souness a vorbit despre subiectul săptămânii, renunțarea lui Roman Abramovich la clubul Chelsea, și și-a amintit o poveste amuzantă cu omul de afaceri rus.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător scoțian a declarat că primul său contact cu magnatul rus a avut loc în primăvara anului 2013, la celebrul meci Manchester United – Real Madrid din Champions League, dar acesta nu l-a recunoscut în ciuda faptului că Souness era la acel moment managerul lui Blackburn Rovers.

”L-am condus la primul său meci de fotbal aici, în Anglia, care a fost Manchester United – Real Madrid. Un prieten de-al meu, agentul Pini Zahavi, m-a întrebat dacă aș vrea să mergem la meci împreună. Am spus da. În ziua meciului m-am răzgândit, dar am zis că tot îl voi duce la stadion”, a spus Souness, conform Mirror.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist a vrut să-l lase pe Abramovich pe autostradă

”Când ne-am întâlnit mi-a zis: ‘Am niște prieteni care vin din Rusia și care vor să meargă la meci’. Așa că am spus ‘OK, să-i luăm’. Așa că ne-am dus la aeroport. Am rămas să-i aștept la mașină și stăteam sprijinit de uriașul Mercedes argintiu cu geamuri fumurii.

Pini a ieșit cu trei tipi. Unul s-a așezat lângă mine în față, iar el cu ceilalți doi în spate. În drumul spre stadionul lui Manchester United am încercat să discut cu tipul care stătea lângă mine.

ADVERTISEMENT

Am înțeles repede că nu vorbea prea bine engleză, dar din limbajul corpului mi-am dat seama că nu voia să vorbesc cu el. În mintea mea mi-am spus ‘îl scot din mașină pe autostradă dacă limbajul corpului nu se schimbă’”, a continuat fostul mare fotbalist.

Cum s-a încheiat povestea lui Souness

Legendarul fotbalist a povestit cu amuzament că, în ziua în care a cumpărat clubul Chelsea, Roman Abramovich i-a cerut scuze pentru incidentul petrecut cu doar câteva luni în urmă.

ADVERTISEMENT

”Abia după aproximativ 10 minute de călătorie l-am auzit pe Pini în spate spunând ‘Souness, managerul lui Blackburn Rovers’, iar tipul de lângă mine, care era Abramovich, mi-a atins genunchiul și și-a dat seama cine sunt.

Câteva luni mai târziu, când a cumpărat-o pe Chelsea, am fost în sala de consiliu și el a venit și și-a cerut scuze. I-am spus: ‘Credeai că sunt șoferul tău!’ și a recunoscut că așa se gândise”, a încheiat Graeme Souness.

ADVERTISEMENT