Life

Legenda cascadei din România care nu îngheață niciodată. Locul spectaculos este vizitat de turiști din întreaga lume

România are foarte multe cascade în diferite regiuni din țară, una dintre acestea având în spate o poveste neașteptată. Căderea de apă nu îngheață deloc.
28.07.2022 | 21:02
Legenda cascadei din Romania care nu ingheata niciodata Locul spectaculos este vizitat de turisti din intreaga lume
Cascada uimitoare din România care nu îngheață deloc. Povestea care se ascunde în spatele căderii de apă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Legenda cascadei din țara noastră care nu îngheață niciodată are legătură cu o poveste de dragoste. Locul spectaculos este vizitat de turiști din întreaga lume și este foarte instagramabil, dovadă pozele din social media.

Cascada uimitoare din România care nu îngheață deloc. Povestea care se ascunde în spatele căderii de apă

Cascada Clocota se află la marginea stațiunii balneare Georgiu-Băi, din județul Hunedoara și are o legendă care atrage oameni de pretutindeni. Căderea de apă este la aproape 46 de kilometri față de orașul Deva.

ADVERTISEMENT

Formațiunea este foarte spectaculoasă și nu îngheață niciodată pentru că ea colectează un mic râu și toate cele 16 izvoare termominerale din zonă. Experții sunt de părere că aceasta este una pură și plată ceea ce o face specială.

Traseul nu este unul foarte greu, accesul fiind făcut pe o potecă îngustă care se separă de drumul din centrul civic al stațiunii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cascada Clocota din Geoagiu-Băi este un loc de o frumusețe impresionantă, cu o cădere de apă de aproximativ 38- 43 de metri înălțime și o lățime de 22 metri.

Cascada Clocota și legenda care se ascunde în spatele ei

Cascada Clocota a apărut undeva în perioada Imperiului Austro-Ungar și are o legendă legată de dragoste. Se spune că un ofițer s-a îndrăgostit de fata unui morar din zonă, părinții obligând-o să se căsătorească, deși inima sa aparținea altui bărbat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, povestea nu a avut un final fericit, tânăra punându-și capăt zilelor chiar în locul în care se află căderea de apă din județul Hunedoara. Fata a ales să se arunce de pe stânci, localnicii fiind de părere că lacrimile și corpul au fost înghițite de ape.

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care cascada Clocota nu îngheață nici măcar iarna, apa sa curgând liniștită. Frumusețea locului cucerește toți oamenii care ajung în regiunea respectivă pentru o plimbare în natură.

ADVERTISEMENT

Potrivit gohunedoara.ro, satul Geoagiu-Băi a fost atestat documentar în anul 1805, în prezent fiind o stațiune balneoclimaterică foarte vizitată de turiști.

ADVERTISEMENT