Sport

Legenda continuă! Istvan Kovacs, arbitru de rezervă și la meciul de deschidere al Campionatului Mondial al Cluburilor

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat al patrulea oficial la meciul de deschidere de la Campionatului Mondial al Cluburilor.
01.02.2023 | 16:00
Legenda continua Istvan Kovacs arbitru de rezerva si la meciul de deschidere al Campionatului Mondial al Cluburilor
Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial al Cluburilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Aventurile la nivel internațional continuă pentru Istvan Kovacs și după încheierea Campionatului Mondial din Qatar. „Centralul” român va fi prezent în perioada 1-11 februarie la Campionatul Mondial al Cluburilor care se desfășoară în Maroc.

Istvan Kovacs, al patrulea oficial la Al Ahly – Auckland City, meciul de deschidere al Campionatului Mondial al Cluburilor

La fel ca la Cupa Mondială 2022, când a fost delegat de opt ori arbitru de rezervă, Istvan Kovacs pornește din aceeași poziție la Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

„Centralul” din Carei, care a vorbit despre experiența din zona Golfului într-un interviu pentru FANATIK, a fost delegat al patrulea oficial la meciul de deschidere al turneului din Maroc, care le pune față în față pe Al Ahly, din Egipt și Auckland City, echipă din Noua Zeelandă.

Meciul va fi condus de o brigadă din China, cu Ning Ma la „centru” și Fei Zhou, și Cheng Zhang la linii. Istvan Kovacs îi are alături la Campionatul Mondial al Cluburilor pe asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs ar putea arbitra Real Madrid la Campionatul Mondial al Cluburilor

Istvan Kovacs, alături de Anthony Taylor, sunt singurii arbitri europeni care participă la Campionatul Mondial al Cluburilor. Ning Ma (China), Mustapha Ghorbal (Algeria), Ivan Barton (Slovenia), Andres Matias Matonte Cabrera (Uruguay) sunt ceilalți arbitri care iau startul competiției din Maroc.

În turneu se întrec cele mai bune echipe de pe diferite continente, iar printre ele se numără Real Madrid, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor. Campioana Spaniei evoluează direct în semifinale și va juca împotriva câștigătoarei meciului Seattle Sounders FC și Al Ahly/Auckland City FC.

ADVERTISEMENT

Echipele care vor evolua la Campionatul Mondial al Cluburilor:

  • Al-Hilal (reprezentanta confederației din Asia)
  • Wydad AC (Maroc, câștigătoarea Ligii Campionilor în Africa)
  • Seattle Sounders FC (SUA, câștigătoarea Ligii Campionilor în regiunea CONCACAF)
  • Flamengo (Brazilia, câștigătoarea Cupei Libertadores)
  • Auckland City FC (Noua Zeelandă, câștigătoarea competiției din zona Oceania)
  • Real Madrid (Spania, câștigătoarea UEFA Champions League)
  • Al Ahly (Egipt, finalista Ligii Campionilor în Africa).

Istvan Kovacs, de opt ori arbitru de rezervă la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs a fost primul român după o pauză de 24 de ani care ia parte la Cupa Mondială. Totuși, „centralul” din Carei nu a primit șansa să arbitreze vreun meci la turneul final din postura de principal.

ADVERTISEMENT

Arbitrul în vârstă de 38 de ani a fost delegat de opt ori arbitru de rezervă, inclusiv la meciul de deschidere în care s-au înfruntat Qatar și Ecuador.

La revenirea în România, la mijlocul lunii decembrie 2022, Istvan Kovacs a arbitrat derby-ul FCSB – CFR Cluj 0-1 pe Arena Națională.

Programul meciurilor de la Campionatul Mondial al Cluburilor:

Miercuri, 1 februarie

  • Al Ahly – Auckland City FC (meci 1)

Sâmbătă, 4 februarie

  • Seattle Sounders FC – Câștigătoarea meciului 1 (meci 2);
  • Wydad AC – Al Hilal (meci 3)

Marți, 7 februarie

  • Flamengo – Câștigătoarea meciului 3;
  • Câștigătoarea meciului 2 – Real Madrid

Sâmbătă, 11 februarie

  • meciul pentru locul al treilea
  • finala
ADVERTISEMENT