Life

Legenda reggae Robbie Shakespeare a murit. Artistul, omagiat de guvernul țării sale

Robbie Shakespeare, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de reggae, a decedat la vârsta de 68 de ani. Jamaicanul era cunoscut și ca "jumătatea" formației Sly și Robbie.
09.12.2021 | 08:28
Legenda reggae Robbie Shakespeare a murit Artistul omagiat de guvernul tarii sale
ADVERTISEMENT

Basistul Robbie Shakespeare a cântat de-a lungul timpului alături de artiști renumiți precum: Rolling Stones, Bob Dylan sau Grace Jones.

Acesta a făcut parte din formația Sly and Robbie. Shakespear a reușit să creeze sunete unice în muzica reggae și a fost nominalizat la Premii Grammy de 13 ori.

ADVERTISEMENT

Robbie Shakespeare a murit în Florida, în spitalul în care fusese internat pentru o operație la rinichi.

Legenda reggae Robbie Shakespeare a murit. Artistul, omagiat de guvernul țării sale

Robbie Shakespeare era considerat unul dintre simbolurile muzicii reggae. A fost chitarist, dar și producător, iar de-a lungul timpului a cântat alături de nume sonore. Jamaicanul s-a stins din viață la spitalul din Florida. Fusese internat pentru o intervenție chirurgicală la rinichi.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost dată de ministrul Culturii  din Jamaica. Olivia Grange a declarat că Robbie Shakespeare a fost unul dintre cei mai mari muzicieni.

Jamaicanul era cunoscut și ca “jumătatea” formației Sly and Robbie.

“Sly and Robbie au reușit să ducă totul la alt nivel. Au făcut muzică pentru ei, dar și pentru mulți artiști locali  și internaționali”, a declarat Olivia Grange.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de la Radio BBC a postat și el un mesaj în memoria artistului în care a amintit că Robbie Shakespear a cântat la chitara sa bass ca nimeni altul.

“Bass-ul este totul în muzica Reggae și Robbie Shakespear a cântat mai bine ca oricine. Moartea sa este o uriașă pierdere. Contribuția pe care a adus-o acestui gen de muzică este imensă. RIP Robbie Shakespear”, a  scris pe pagina sa de socializare David Rodigan.

ADVERTISEMENT

În cariera sa de aproape 50 de ani, Robbie Shakespear a colaborat cu nume sonore din muzică precum: Madonna, Bob Dylan, No Doubt, Peter Tosh, Rolling Stones sau Grace Jones.

Artistul s-a născut în 1953, și a luat primele lecții de chitară de la Aston Barrett. În anii ’70 era considerat deja un talent și a început să cânte alături de Sly Dunbar. Formația a avut mai multe nume de-a lungul timpului. Shakespear a reușit să creeze sunete unice în muzica reggae în melodii precum Murder She Wrote și Bam Bam.

De asemenea a produs și melodii pentru diferite filme precum Buffy and Vampire Slayer sau Poetic Justice. Shakespear a fost nominalizat pentru 13 premii Grammy și a câștigat două în 1984 și 1998.

ADVERTISEMENT