Sport

Un fundaș de legendă al Craiovei vorbește despre favoritismele de la echipa națională: „L-am lovit pe Lucescu și de atunci n-am mai fost chemat. Era ranchiunos!”

Victor Niculescu este unul dintre jucătorii legendari ai Universității Craiova, însă în ciuda performanțelor obținute în Bănie, acesta nu a jucat niciun minut la echipa națională a României
24.03.2022 | 11:47
Un fundas de legenda al Craiovei vorbeste despre favoritismele de la echipa nationala Lam lovit pe Lucescu si de atunci nam mai fost chemat Era ranchiunos
O legendă a Universității Craiova, exlusă din lotul echipei naționale a României sursă foto:Facebook
ADVERTISEMENT

În vârstă de 73 de ani, Victor Niculescu este unul dintre fotbaliștii cu care Universitatea Craiova a câștigat primul titlu de campioană, în sezonul 1973-1974, din istoria clubului, înființat în 1948. Acesta a bifat aproape 200 de partide în tricoul „alb-albaștrilor”, în perioada 1968-1975.

Fundașul de legendă al Universității Craiova, Victor Niculescu, exclus din echipa națională:„Cei de la București erau tartori acolo”

Deși Victor Niculescu a fost convocat constant la echipa de tineret din acea perioadă, fundașul „juveților” nu a apucat să debuteze pentru prima reprezentativă a României. Acesta a spus că a făcut parte din lotul tricolorilor, însă nu a apucat să intre în teren.

ADVERTISEMENT

„Am fost în lot la partida cu Cehoslovacia, la Bratislava, în preliminariile Campionatului Mondial și rezervă la meciul cu Finlanda, unde trebuia să joc eu, însă l-au forțat pe Sătmăreanu cu novocaină. Mi-a spus doctorul Ardeleanu că vine rândul meu duminică.”. a declarat Victor Niculescu pentru Oltenia TV.

Pentru legenda Universității Craiova aveau să fie și ultimele prezențe în lotul echipei naționale a României. Acesta a declarat că nu a mai fost convocat din cauza unui conflict cu Mircea Lucescu, dintr-un meci cu Dinamo București, încheiat cu victoria oltenilor, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

„După a intervenit conflictul cu Lucescu și nu m-a mai chemat la echipa națională. Am făcut o alunecare și l-am lovit din cădere, l-am lovit intenționat și am dat gol din acea fază. M-am dus apoi la centrul terenului să-mi cer scuze, dar Lucescu era ranchiunos. Într-un meci oficial cu Dinamo, i-am bătut cu 3-0, de atunci nu m-a mai chemat la echipa națională, aveam doar 24 de ani”. a declarat legenda „Științei”.

În același interviu realizat de Oltenia TV, Victor Niculescu a vorbit despre favoritismele echipei naționale din acea perioadă. Acesta a spus că jucătorii echipelor din București erau preferați în locul unor fotbaliști precum Nicolae Dobrin și Ion Oblemenco.

ADVERTISEMENT

„Atunci cei de la București erau tartori acolo și Dobrin a avut probleme cu ei. Nelu Oblemenco a fost o situație unică.  De patru ori golgheterul României și nu a fost nici în lot. Eu eram în lot, după a venit Marcu și Ilie. Îmi era jenă că veneam de la echipa națională și Nelu, care era căpitan și golgheter, nu era convocat la lot”. a spus Victor Niculescu.

Rivalitatea dintre Universitatea Craiova și Dinamo București, incomparabilă cu alte cluburi din România:„Parcă noi eram tauri și ei erau toreadori”

Rivalitatea dintre Dinamo București și Universitatea Craiova a început să se intensifice odată cu primul titlu de campionă ratat de „juveți”, în 1972-1973. Fostul fundaș al „Științei”, Victor Niculescu, a mărturisit că există un jucător din lotul trupei din „Ștefan cel Mare”, pe care l-a respectat tot timpul.

ADVERTISEMENT

„Cele mai mari probleme le-am avut cu Dinamo, Steaua avea o altă concepție. Nici cu Rapid nu ne-am înțeles, dar nu aveau tupeul celor de la Dinamo. Parcă noi eram tauri și ei erau toreadori, începeam scandalul de la vestiar. Din toată echipa lui Dinamo, l-am apreciat pe Cornel Dinu, care era un jucător profesionis și un baiat inteligent”. a spus Niculescu.

Fundașul „alb-albaștrilor” a declarat și că Universitatea Craiova merita să câștige mult mai multe trofee, în perioada sa petrecută la clubul din Bănie: „Cu aceeași echipă puteam să mai luam încă de două ori campionatul, toți eram tineri și aveam valoare. După părerea mea trebuia să avem 10 campionate”.

Victor Niculescu a spus că au existat interese din partea cluburilor din afara țării pentru el. Acesta a declarat că a fost remarcat de Fiorentina, după un meci contra Universității Craiova, însă tehnicianul formației italiene nu a fost convins de evoluțiile sale din ofensivă.

„După meciul cu Fiorentina, aceștia s-au interesat de mine. Radice m-a scos în evidență într-un interviu, însă a menționat faptul că exagerez prin centrări și nu mă duc să șutez, dar el nu știa că nu aveai cum să dai la poartă în fața lui Ion Oblemenco”. a declarat Victor Niculescu.

(P) Cota BETANO pentru FCSB-Universitatea Craiova: 3,35 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT