News

Legendarul Buzz Aldrin, al doilea om care a călcat pe Lună, s-a însurat cu o româncă. El are 93 de ani, ea e cu 30 de ani mai tânără

Al doilea om care a păşit pe Lună s-a căsătorit cu românca Anca Faur. Aceasta are 63 de ani şi a lucrat la una dintre companiile astronautului
21.01.2023 | 18:51
Legendarul Buzz Aldrin al doilea om care a calcat pe Luna sa insurat cu o romanca El are 93 de ani ea e cu 30 de ani mai tanara
Buzz Aldrin şi soţia sa, românca Anca Faur
ADVERTISEMENT

Buzz Aldrin, al doilea pământean care a păşit pe suprafaţa Lunii, în 1969, în misiunea Apollo 11, s-a căsătorit la împlinirea a 93 de ani cu iubita sa de naţionalitate română.

Anca Faur este doctor în inginerie chimică

Buzz Aldrin a postat fotografii pe Twitter cu noua sa soție, dr. Anca Faur, în vârstă de 63 de ani, și a dezvăluit că s-au căsătorit în Los Angeles.

ADVERTISEMENT

“La cea de-a 93-a aniversare și în ziua în care voi fi onorat de Legendele Vii ale Aviației, sunt onorat să anunț că dragostea mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit. Ne-am căsătorit într-o mică ceremonie privată, la Los Angeles, și suntem entuziasmați ca niște adolescenți”, a scris fostul astronaut.

Potrivit profilului său de LinkedIn, Anca Faur a obţinut titlul de doctor în inginerie chimică în 1996 la Universitatea din Pittsburgh.

ADVERTISEMENT

Înainte de a lucra la Buzz Aldrin Ventures, ea a fost angajată a companiilor din industria chimică Union Carbide şi Johnson Matthey.

În comentariile la postare, internauţii au glumit şi i-au transmis: “Mă bucur că ai găsit o orbită comună”, “Trebuie să fii în nori, după un asemenea moment” sau viaţa începe la 93 de ani!”.

ADVERTISEMENT

Buzz Aldrin a fost căsătorit și a divorțat de trei ori. El este singurul membru supraviețuitor al echipajului de trei membri ai misiunii Apollo 11. Neil Armstrong a fost primul astronaut care a pus piciorul pe suprafața Lunii, iar 19 minute mai târziu Aldrin a făcut același lucru.

După ce a făcut istorie, Aldrin a spus că nu știe ce să facă cu viața lui. S-a luptat cu depresia și alcoolismul, dar de peste 40 de ani este “curat”, el nemaipunând gura pe alcool.

ADVERTISEMENT

Fostul astronaut s-a retras de la NASA în 1971 și în 1998 a fondat Fundația ShareSpace, o organizație non-profit pentru promovarea explorării spațiului.

ADVERTISEMENT