Sport

Tom Brady s-a retras din activitate, la 45 de ani! A semnat cel mai mare contract din istoria televiziunii. Cât va câştiga ca analist. Video

Cel mai mai mare jucător de fotbal american, Tom Brady și-a anunțat retragerea la vârsta de 45 de ani. El a semnat cu televiziunea FOX Sport un contract colosal.
02.02.2023 | 19:24
Tom Brady sa retras din activitate la 45 de ani A semnat cel mai mare contract din istoria televiziunii Cat va castiga ca analist Video
Considerat de mulți cel mai mai mare jucător de fotbal american, Tom Brady și-a anunțat retragerea la vârsta de 45 de ani. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
02-02-2023
17:28

Tom Brady a semnat cel mai mare contract de analist din istoria televiziunii!

Tom Brady bate recorduri şi la o zi după retragere. Legendarul jucător de fotbal american a semnat cel mai mare contract de analist din istoria televiziunii cu FOX Sports. New York Times scrie că înţelegerea valorează 375 de milioane de euro. Asta înseamnă 3,1 milioane de euro lunar:

„Tom nu va fi un simplu comentator al meciurilor din NFL, dar va fi și un ambasador al postului nostru, ne va ajuta în diferite activități de promovare”, a declarat Lachlan Murdoch, directorul executiv al FOX Corporation.

Legendarul quarterback a renunțat prima dată la cariera sa în urmă cu exact un an, dar la doar 40 de zile a revenit asupra deciziei, invocând ”treburi neterminate”.

Tom Brady se retrage din fotbalul american după 23 de sezoane

Campion de șapte ori la Super Bowl, Tom Brady și-a anunțat retragerea din cariera de jucător de fotbal american printr-un mesaj video postat pe rețelele de socializare, în care a avut puterea să glumească în legătură cu revenirea sa de anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Bună tuturor, trec direct la subiect. Mă retrag și e pe bune de data asta. Știu că procesul a fost extrem de discutat data trecută, așa că atunci când m-am trezit dimineața m-am gândit să apăs înregistrare și să vă spun vouă prima dată.

Nu mă voi lungi. Cred că poți face un singur eseu super emoțional de retragere și mi l-am folosit anul trecut. Deci, cu adevărat, vă mulțumesc extrem de tare, fiecăruia dintre voi, pentru spriijinul arătat.

ADVERTISEMENT

Familia mea, prietenii, coechipierii, adversarii, aș putea continua, sunt foarte mulți. Vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați permis să îmi trăiesc visul absolut. Nu aș schimba absolut nimic”, a declarat Brady.

Brady și-a încheiat cariera cu o înfrângere

Tom Brady a jucat timp de 19 sezoane la New England Patriots, alături de care a câștigat șase titluri de campion (2002, 2004, 2005, 2015, 2017, 2019), iar în ultimii doi ani a evoluat pentru Tampa Bay Buccaneers, alături de care s-a impus în Super Bowl, în 2021.

ADVERTISEMENT

Brady, care are 5 titluri de MVP în Super Bowl, cele mai multe din istorie, a avut un ultim sezon modest la Tampa Bay, încheind stagiunea cu 8 victorii și 9 înfrângeri. Buccaneers a prins in extremis un loc în barajul pentru play-off, dar a fost eliminată de Dallas Cowboys.

De altfel, acel joc din 16 ianuarie, câștigat de texani cu 31-14, a fost ultimul jucat de Tom Brady în NFL. Sezonul din fotbalul american se va încheia pe 13 februarie, atunci când Philadelphia Eagles și Kansas City Chiefs se vor întâlni în Super Bowl pe State Farm Stadium din Glendale, Arizona.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii octombrie, legendarul sportiv a divorțat de fotomodelul Gisele Bundchen, după 13 ani de căsnicie. Cei doi vor continua să își crească împreună cei doi copii chiar dacă relația dintre ei a devenit una rece.

ADVERTISEMENT