Sport

Legendarul Roy Hodgson se retrage din fotbal! Un nume uriaș vine în locul său la Crystal Palace

18.05.2021 | 17:27
Legendarul Roy Hodgson se retrage din fotbal Un nume urias vine in locul sau la Crystal Palace
ADVERTISEMENT

Managerul Roy Hodgson o va părăsi pe Crystal Palace la finalul acestui sezon și lasă să se înțeleagă că acesta este retragerea sa din fotbal.

Aflat de aproape patru ani la cârma formației de pe Selhurst Park, Hodgson a reușit de fiecare dată să o salveze fără emoții pe Palace de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 73 de ani, legendarul tehnician a decis să pună capăt carierei deși formația sa a avut un sezon bun, în ciuda faptului că la începutul sezonului Hodgson era al cincilea pe o listă a antrenorilor care vor fi demiși în Premier League.

Retragerea lui Roy Hodgson va avea loc pe Anfield Road

Roy Hodgson și-a anunțat șefii despre decizia de a se retrage de mai multe săptămâni, dar de comun acord au decis să nu facă anunțul până când Crystal Palace nu va avea locul asigurat și în sezonul viitor al Premier League.

ADVERTISEMENT

”A fost o perioadă plină de bucurii la Palace și sunt foarte fericit că am avut ocazia să lucrez cu oamenii de aici. Venim după un nou sezon bun, în care ne-am salvat de la retrogradare fără mari eforturi și cred că e momentul să mă opresc.

Am avut atât de multă susținere din partea soției și familiei pe toată durata carierei, iar acum consider că e momentul să mă dedic lor”, a fost anunțul managerului, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Lampard este urmașul lui Hodgson

Celebrul manager își va încheia cariera cu două meciuri de gală. În ultimele două etape din Premier League, Crystal Palace va juca pe teren propriu cu Arsenal (miercuri, 19 mai), iar foinalul se va produce pe Anfield Road, cu FC Liverpool (duminică, 23 mai).

Avertizați de plecarea lui Hodgson, șefii lui Palace au început negocierile cu fostul tehnician de la Chelsea Londra, Frank Lampard. Acesta este dorit de conducătorii de pe Selhurst Park, fiind considerat unul dintre antrenorii de viitor și care pot duce mai departe munca depusă de Roy Hodgson.

ADVERTISEMENT

Lampard și-ar fi dat acordul să o preia pe Crystal Palace din sezonul viitor și își propune să schimbe stitlul de joc dintr-unul defensiv, într-un ofensiv. Fostul star de pe Stamford Bridge va primi un buget de 60.000.000 de euro pentru transferuri, dar obiectivul va fi același: salvarea de la retrogradare.

Inter, primul nume mare din carieră

Roy Hodgson a fost un fotbalist modest, dar ca manager a făcut carieră în fotbalul englez și nu numai. El și-a început cariera în Suedia, la Halmstad, unde a câștigat două titluri, și după o scurtă perioadă la Bristol City s-a întors în nordul Europei și le-a pregătit pe Oddevold, Orebro și Malmo FF (cinci titluri).

Au urmat cinci ani petrecuți în Elveția, doi la Neuchatel Xamax (a cucerit Supercupa) și trei la naționala elvețiană. În 1995 a venit prima mare provocare din cariera sa, preluând-o pe Inter Milano, unde a avut sub comandă jucători celebri precum Gianluca Pagliuca, Giuseppe Bergomi, Javier Zanetti, Aron Winter, Ivan Zamorano, Paul Ince sau Youri Djorkaeff.

Hodgson a reușit să-i ducă pe ”nerazzurri” până în finala Cupei UEFA din sezonul 1996-1997, pierdută la loviturile de departajare în fața nemților de la Schalke 04. Plecat după această finală, el stă un sezon la Blackburn Rovers, iar în 1999 se întoarce pentru două luni la Inter, asigurând interimatul după demiterea lui Francesco Guidolin.

Performanță uluitoare cu Fulham

A urmat un sezon la Grasshopper Zurich și altul la FC Copenhaga (a câștigat titlul și Supercupa Danemarcei), iar apoi s-a întors în Serie A și a preluat-o pe Udinese. Rezultatele nu au fost cele scontate și Hodgson a plecat. El a stat apoi două meciuri pe banca naționalei din Emiratele Arabe Unite.

După ce a trecut și pe la norvegienii de la Viking Stavanger, pentru Hodgson a urmat un an și jumătate pe banca naționalei Finlandei. Escpadele extrene s-au încheiat când a fost curtat de Fulham. Nu a ezitat să revină acasă și a reușit să-i ducă pe londonezi până în finala Europa League în 2010.

Performanța nu a trecut neobservată și imediat a ajuns la Liverpool. Reușitele au lipsit pe Anfield Road și Hodgson a plecat de la ”cormorani” după doar 31 de jocuri. Ultimele etape din cariera lui Roy Hodgson au însemnat West Bromwich Albion, naționala Angliei și Crystal Palace.

ADVERTISEMENT