Fotbal intern

Legendele lui Dinamo, întâlnire la 37 de ani de la ”dubla” cu Liverpool! Țălnar, atac la DDB: ”Au nevoie de amatori”

26.04.2021 | 17:39
Legendele lui Dinamo intalnire la 37 de ani de la dubla cu Liverpool Talnar atac la DDB Au nevoie de amatori
Legendele echipei Dinamo București s-au întâlnit într-o locație de pe Lacul Tei pentru a sărbători 37 de ani de la ”dubla” cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni
ADVERTISEMENT

Legendele echipei Dinamo București s-au întâlnit într-o locație de pe Lacul Tei pentru a sărbători 37 de ani de la ”dubla” cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Cornel Dinu, antrenor secund la Dinamo în 1984, susține că tot parcursul european al ”câinilor” a fost ”cumpărat”, arbitrii primind înaintea fiecărui meci, până la cel cu Liverpool din penultimul act, valize cu bani.

ADVERTISEMENT

La 37 de ani de la semifinala cu Liverpool, legendele lui Dinamo s-au reîntâlnit

Pe lângă faptul că au sărbătorit ”dubla” cu Liverpool de acim 37 de ani, legendele lui Dinamo au comentat și situația actuală în care a ajuns formația lor de suflet, iar Cornel Țălnar a fost unul dintre cei mai acizi.

Legende Dinamo Liverpool

”Eu sunt director tehnic la Dinamo. Cei care conduc la ora actuală Dinamo n-au nevoie de profesioniști, chiar se lăudau într-un comunicat că au rugat profesioniști să vină lângă ei. Pe mine nu trebuie să mă roage, eu sunt angajat din vară la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ar putea foarte frumos să mă întrebe, dar probabil ei au nevoie de amatori, ca să-și facă ei acolo lucrurile. Din păcate, Dinamo a ajuns unde a ajuns. La noi era înmormântare când Dinamo termina pe locul 2. Acum Dinamo este pe loc retrogradabil și văd că nimeni nu se sesizează.

Trebuie aduși rapid niște profesioniști în toate domeniile de activitate, să se încerce pe ultima sută de metri să se facă ceva pentru Dinamo. Ar fi păcat ca Dinamo să retrogradeze, iar în condițiile actuale avem șanse mari să retrogradăm”, a declarat Țălnar pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Andone crede că vina este la conducerea clubului

La rândul său, Ioan Andone consideră că s-au făcut multe greșeli de-alungul timpului: ”Nu m-am gândit niciodată că Dinamo va ajunge aici, nici nu puteam să prevăd așa ceva. Cluburile mari, în general, au o organigramă, au un centru de juniori. Mulți jucători tineri își doreau înainte să ajungă la Dinamo, acum lumea se ferește de Dinamo.

Legende Dinamo Liverpool

Chestia asta ține de trei-patru ani de zile. Nu au mai fost performanțe, nici măcar în play-off nu s-a mai ajuns. S-au făcut greșeli manageriale mari! Au ajuns la Dinamo jucători care nu meritau să ajungă aici. Nu au fost analizați. Când ajungi la un club obișnuit cu performanța, trebuie să ai o anumită calitate. Și antrenorii s-au schimbat repede, nu poți în trei luni să scoți rezultate.

ADVERTISEMENT

Dinamo are jucători buni acum, are jucători peste locul pe care se află acum, dar nu este o echipă. Aici e problema. Una este să ai jucători, alta este să ai echipă. Nu poți să faci o echipă peste noapte. Ce se întâmplă la nivelul conducerii își pune amprenta asupra lor. Ei vor să dea mai mult pe teren, însă nu pot. Este o neîncredere”.

Dublu campion cu Dinamo, Ciprian Marica dă șanse minime echipei să evite retrogradarea și  anunță dezastrul care va urma la clubul din Ștefan cel Mare. Fostul fotbalist acuză oamenii care s-au perindat la conducere, în ultimii ani, pentru situația în care a ajuns echipa lui de suflet și clamează lipsa de profesionalism a celor care au administrat clubul.

ADVERTISEMENT