Sport

Legendele lui Manchester United și Liverpool s-au certat în direct la TV din cauza lui Cristiano Ronaldo. Video

Cristiano Ronaldo a fost rezervă în derby-ul dintre Chelsea și Manchester United. Decizia lui Michael Carrick de a nu îl utiliza de la început pe lusitan a fost mărul discordiei dintre Roy Keane și Jamie Carragher.
29.11.2021 | 08:23
Legendele lui Manchester United si Liverpool sau certat in direct la TV din cauza lui Cristiano Ronaldo Video
Legendele lui Manchester United și Liverpool s-au certat în direct din cauza lui Cristiano Ronaldo. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a intrat pe teren abia în minutul 64 al derby-ului de pe Stamford Bridge, decizia ca superstarul portughez să nu fie titular în Chelsea – Manchester 1-1 fiind una extrem de controversată.

Deși este cel mai în formă fotbalist al „diavolilor roșii”, cu zece goluri în toate competițiile, iar în ultimul meci a marcat împotriva lui Villarreal pentru calificarea în primăvara Champions League, Michael Carrick nu a vrut să îl arunce încă de la început în luptă, preferându-i în atac pe Jadon Sancho și Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost rezervă în Chelsea – Manchester United 1-1, motiv de ceartă pentru Roy Keane și Jamie Carragher

La finalul meciului, fostul căpitan al lui United, Roy Keane, a fost foarte revoltat pentru că Ronaldo nu a fost titular împotriva lui Chelsea. Opinia nu i-a fost împărtășită însă de legenda lui Liverpool, Jamie Carragher.

„Ronaldo nu are ce să caute pe bancă. Ronaldo nu s-a întors să stea pe bancă. E un jucător de clasă mondială. Trebuie să construiești echipa în jurul unui astfel de superstar. De-a lungul timpului am jucat cu mulți fotbaliști capricioși, cum ar fi Cantona, dar cărora trebuie să le treci orice cu vederea pentru că ei îți marchează și câștigă meciurile”, a declarat Roy Keane.

ADVERTISEMENT

„Eu înțeleg de ce Carrick nu l-a folosit de la început. Are 36 de ani până la urmă. Nu mai e jucătorul care a fost, dă goluri e adevărat, dar nu cred că ar trebui să facem mereu o știre din faptul că joacă sau nu mereu titular”, a comentat Jamie Carragher.

„Nu în fiecare meci, Jamie, dar acesta era un meci important pentru United. Omul ăsta s-a întors pentru a ridica clubul. Mi se par normal să își dorească să joace în astfel de meciuri”, a continuat fostul mijlocaș irlandez.

ADVERTISEMENT

„Dar nu toți jucătorii își doresc asta?”, a adăugat Carragher.

„Nu toți sunt de clasă mondială, Jamie. Nu toți au jucat 800 de goluri în carieră. Te uiți astăzi la Man United și vezi cât e de slabă, dar când Ronaldo e pe teren, chiar dacă are 36 de ani, speri că ceva bun va urma. E Ronaldo, despre ce vorbim. M-am săturat de ideea asta care se tot vehiculează, că nu face pressing”, s-a aprins fostul căpitan al „diavolilor”.

„Păi și face pressing?”, și-a înțepat Carragher fostul rival din derby-urile Liverpool – Man United.

ADVERTISEMENT

„Nu mai face pressing de 5 sau 6 ani. Am spus-o de când s-a întors că nu va rezolva toate problemele lui United. Dar nu îl aduci înapoi pe Ronaldo ca să stea pe bancă. Nu spun să fie titular meci de meci, dar joci pe terenul lui Chelsea, o să ai câteva contraatacuri, sigur câteva mingi vor ajunge în careu, la el. Ți s-a părut că Rashford a făcut pressing? Rashford n-a jucat nimic”, l-a apărat în continuare Keane pe Ronaldo.

Spiritele s-au încins și mai tare în studioul Sky Sports între cele două foste legende ale lui Manchester United și Liverpool.

Carragher: „Până la urmă de ce l-a adus Manchester United în vară pe Ronaldo? L-a luat doar ca să nu ajungă la Manchester City. Nu era în plan transferul său”.

Keane: „Dar trebuie să joace, Jamie. L-au luat să nu se ducă la City și să îl țină pe bancă?”.

Carragher: „Managerul lui Manchester United n-are voie să îl țină pe bancă pe Cristiano Ronaldo?”.

Keane: „Cifrele vorbesc pentru el, iar de când s-a întors cifrele lui sunt foarte bune”.

Carragher: „Da, sigur, că dă goluri…”.

Keane: „Păi despre ce este fotbalul? Despre goluri! Și tu vorbești despre Salah că dă goluri, Jamie! Ce făcea Ian Rush? Dădea goluri!”.

Carragher: „Și făcea și pressing…”.

Keane: „Da, dar n-a marcat cât a marcat Ronaldo”.

Carragher: „Nu îl critic pe fotbalistul Ronaldo. E un fenomen când vine vorba de goluri. Am vorbit la jumătatea săptămânii și despre Messi. PSG l-a luat pe Messi, United pe Ronaldo, doi dintre cei mai buni din istorie. E aproape United de titlu? Nu. E aproape PSG de Champions League? Nu. Degeaba vorbim despre golgheteri. Fotbalul e sport de echipă”.

În urma remziei de pe Stamford Bridge, Manchester United a rămas la jumătatea clasamentului, pe locul 8, cu 18 puncte, 12 mai puține decât liderul Chelsea și la cinci distanță de top 4.

ADVERTISEMENT