Sport

Legendele lui Dinamo fac praf noua stemă: „Câinii ăia parcă nici nu zici că sunt câini…”/ „Au pus femeile de serviciu să deseneze emblema”. Exclusiv

Cornel Dinu, Dănciulescu, Lupu, Marius Niculae, Prunea, Giani Kiriță și Florentin Petre au analizat pentru FANATIK propunerile pentru noua siglă a grupării alb-roșii.
11.05.2022 | 18:15
Legendele lui Dinamo fac praf noua stema Cainii aia parca nici nu zici ca sunt caini Au pus femeile de serviciu sa deseneze emblema Exclusiv
Legendele lui Dinamo nu sunt încântate de felul cum arată propunerile pentru viitoarea siglă a clubului. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK i-a contactat pe unii dintre cei mai reprezentativi foști jucători și oficiali dinamoviști, pentru a-și exprima părerea în privința celor cinci propuneri de sigle rămase în marea finală. Dintre acestea se va alege noua emblemă a „câinilor”! Opiniile legendelor sunt mai degrabă negative, aceștia nefiind deloc impresionați de rezultatele demersului făcut în pripă de actualii conducători ai clubului alb-roșu, Mureșan & Company.

Ionel Dănciulescu nu e deloc încântat: „Nu e niciuna care să mă dea pe spate! Mi se par neterminate… Le lipsește ceva”

Dinamo a publicat pe pagina oficială de Facebook cele cinci steme finaliste, dintre care se va alege noua emblemă a clubului, după ce fanii „câinilor” au trimis peste 1000 de propuneri în acest sens.

ADVERTISEMENT

Fostul golgheter al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu e destul de sceptic cu privire la cele cinci modele propuse. A ales, totuși, una dintre ele: „Ultima mi se pare mai reușită, deși nu mai sunt nici câinii. Pare apropiată un pic de cea veche cu „D-ul” acela scris așa. Nu e niciuna care să mă dea pe spate. Din 1000 de propuneri imposibil să nu fi găsit și altceva”.

„Danciu-gol” a dezvăluit că a fost contactat de către ofițerul de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, care l-a rugat să facă un clasament al celor cinci steme finaliste. „Mi se par unele neterminate, le lipsește ceva. Câinii ăia parcă nici nu zici că sunt câini! M-a sunat și Johnny Culina să votez și i-am trimis clasamentul. Acum, cum îi place fiecăruia. Ține și de gust”.

ADVERTISEMENT

Dănciulescu a dat exemplul și altor cluburi importante care au schimbat stema clubului, însă a punctat că Real Madrid sau Barcelona nu au recurs niciodată la acest gest. „Sunt echipe care la un anumit interval de timp se rebranduiesc. Se mai practică la unele cluburi. Inter, Juventus au schimbat, dar Real Madrid sau Barcelona nu au făcut-o niciodată. Asta se dorea încă din perioada Negoiță, dar știu că atunci suporterii au fost destul de reticenți. Dacă te rebranduiești, trebuie să mulțumești marea parte a suporterilor. Din ce văd eu, nu știu cât de încântați vor fi”.

Cornel Dinu, dur în privința siglei lui Dinamo: „O mare idioțenie!”

Legenda dinamovistă Cornel Dinu este cât se poate de categoric în ceea ce privește noua siglă a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„E o mare idioțenie! Din toate punctele de vedere, de la manieră la procedură, la tot ce a ieșit! Cum să pui femeile de serviciu și antrenorii de la copii și juniori să deseneze sigle și apoi să alegi pentru Dinamo? Apoi mai vin și marii fani din DDB și ne fac capul mare! Dar apropo de siglă, am spus-o și o repet. Istoric, acel D nu are nicio legătură cu Dinamo… Sigla trebuie să aibă doi câini și să scrie FC Dinamo București deasupra. Atât!”, a decretat, exclusiv pentru FANATIK, Cornel Dinu.

Dănuț Lupu atacă DDB și nu ia în calcul niciuna dintre steme: „Dinamo are o singură siglă. Cea cu „D-ul” a lui CS Dinamo. Restul…”

Dănuț Lupu, oficialul Clubului Sportiv Dinamo, nu crede că opinia legendelor alb-roșiilor va fi luată în calcul de către actuala conducere de la Cluj. „Dacă voiau să țină cont de părerea noastră, eram alături de ei în club. Mai este acolo cineva dintre gloriile lui Dinamo? Eu vă spun un singur lucru în care cred până în pânzele albe. Dinamo are o singură siglă: cea cu „D-ul” a lui CS Dinamo. Restul… Există altă emblemă a lui Dinamo? Palmaresul lui Dinamo e cu acea emblemă și ei nu o pot prelua”, spune Lupu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a trimis săgeți către cei din conducerea DDB și a lui Dinamo. El este dezamăgit că niciun fost mare jucător nu mai are atribuții importante în club: „Pe mine nu m-a sunat nimeni. Credeți că dacă sună cinci-zece jucători, cei care decid soarta emblemei vor ține cont de ce spunem noi? Așa spun ei, praf în ochi! Augustin a fost antrenor la FC, plătea cotizația DDB de 1948 de euro pe an și nu îi dădeau nici salariu! Și nu e singurul. Păi cum țin cont de părerile noastre? E ușor să dai din gură, mai greu să faci fapte”. 

Marius Niculae are și el mici nemulțumiri: „Lucrurile astea le fac niște firme cu experiență, nu așa pe repede înainte”

Marius Niculae subliniază faptul că Dinamo a fost presată să schimbe stema, iar conducerea clubului nu a avut mult timp la dispoziție să ia o decizie. „I-am zis și lui Culina. Având în vedere că e situația de așa natură și sunt obligați să schimbe pe repede înainte, din ceea ce am văzut sunt două embleme care mi-au sărit în ochi. Cea cu auriul și cu „D-ul” în centru. Mi se pare că aceea a fost prima emblemă de când s-a înființat clubul. Cam asta ar reprezenta…

Și cea cu jumătate de emblemă și „D-ul” acela ieșit mi se pare interesantă. Astea două mi-au plăcut. De obicei se face un studiu, se întreabă suporterii, acum a fost prea pe repede înainte. Trebuiau să fie și niște câini acolo. Din punctul meu de vedere lucrurile astea se fac cu niște firme cu experiență în domeniu, se ia pulsul fanilor, se întreabă la meciuri ce părere au. Sunt lucruri care se fac în afară”.

Fostul mare jucător al lui Dinamo e de părere că alb-roșii se identifică mai degrabă cu stema cu cei doi câini. „Eu cred că emblema cu câinii e cea mai reprezentativă, dar acum, din cauza notificării, sunt obligați să o schimbe. Nu au ce face… Eu am prins-o la juniori și pe cea cu vulturul. Au fost atâtea. Trebuie să te adaptezi rapid, ținând cont de situație și să alegi una”, a completat fostul atacant.

Giani Kiriță, despre noua emblemă a lui Dinamo: „Noi ne identificăm cu câinii roșii, avem cântece, tot ce trebuie”

Considerat de suporteri unul dintre ultimii lideri, Giani Kiriță nu concepe ca stema lui Dinamo să nu aibă în componență pe cei doi câini.

„Eu o aleg pe cea de-a doua pentru că se identifică cu Dinamo și câinii. Noi ne identificăm cu câinii roșii, avem cântece, tot ce trebuie…”.

Fostul căpitan al lui Dinamo nu are nimic împotriva rebranduirii: „De ce nu o siglă nouă dacă nu o mai putem folosi pe cea veche? Uite că există și alte variante și soluții. Asta e cel mai important. Nu cred că e o problemă sau Dinamo are ceva de pierdut din asta”.

Florentin Petre e atașat de „D-ul” tradițional al lui Dinamo: „Nu pot să fiu eu Gică contra! Vreau ca totul să fie în regulă”

Florentin Petre are două favorite clare: „Îmi place foarte mult cea cu D-ul mare… Mi se pare cea mai relevantă dintre toate. E frumoasă și cea cu câinii pe ea. Aș alege-o pe asta pentru că acel „D” face parte din istoria clubului. Eu așa văd lucrurile”. 

Florentin Petre este de părere că întoarcerea la tradiție și la modul în care arăta vechea emblemă a lui Dinamo nu poate fi decât de bun augur. „Piticul” speră ca stema care va fi aleasă să nu mai fie schimbată prea curând.

„Toată lumea vrea o schimbare și să avem o stemă nouă pe stilul vechi. Nu pot să fiu eu Gică contra! Vreau să fie totul în regulă, să fie stema frumoasă, care să reprezinte clubul și să rămână singura. Să nu ne trezim peste vreo 2-3 ani că o schimbăm iarăși…”.

Florin Prunea și-ar fi dorit ca Dinamo să rămână cu sigla actuală: „Trebuia să ajungă la o înțelegere cu Nicolae Badea”

Marele portar Florin Prunea consideră că Dinamo ar fi trebuit să ajungă la o înțelegere cu Nicolae Badea, pentru a putea folosi în continuare sigla actuală, cea mai reprezentativă dintre toate.

„Ce să zic? Prima, cea cu D-ul mi se pare cea mai reușită! Dar cea mai bună decizie era să rămână vechea siglă și să se ajungă la o înțelegere cu Nicolae Badea, din ce știu eu un om rezonabil. Nici pe mine nu m-a sunat nimeni! Probabil că se va ține cont de părerea dinamoviștilor și a suporterilor. Ar fi ideal să fie acolo și câinii, dar nu se poate. Ei știu cel mai bine…”, a declarat pentru FANATIK fostul jucător și oficial al lui Dinamo.

Nici antrenorul Dusan Uhrin nu e impresionat de propunerile de siglă: „Fac și eu una”

Nici măcar antrenorul Dusan Uhrin nu a fost impresionat de cele cinci propuneri dintre care se va alege viitoarea siglă a lui Dinamo, cehul criticând decizia de a o modifica. El susține că îi place logo-ul actual și propune o întâlnire cu Nicolae Badea pentru rezolvarea pe cale amiabilă a situației.

„Mie-mi place emblema actuală, nu am nicio favorită. Nimeni nu mi-a spus că trebuie să aleg. O să aleg alta, pot să fac și eu una. Le-am văzut pe cele de pe Facebook, cred că ar fi mai bine dacă am păstra-o pe aceasta. E greu, știu, dar ar fi bine să se discute cu domnul Badea și să nu se schimbe nimic, să nu modifice istoria. 

Mie-mi place să fie emblema cu cei doi câini pe ea. Cea cu litera «D», mai este și la alte formații cu numele Dinamo, la Moscova, Kiev, Minsk, Tbilisi, unii au schimbat-o”, a declarat Dusan Uhrin.

ADVERTISEMENT