Fotbal international

Legia, eșec suprinzător în Europa League! CFR Cluj, noroc în play-off. Video

10.08.2018 | 00:00
Legia esec suprinzator in Europa League CFR Cluj noroc in playoff Video

Echipa Legia Varșovia a înregistrat un eșec suprinzător în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League. Formația poloneză a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de F91 Dudelange, iar luxemburghezii sunt favoriți la calificarea în play-off, acolo unde ar urma să întâlnească campioana Ligii 1 Betano, CFR Cluj, care a învins cu 2-0 în deplasarea din Armenia pe Alashkert.

Echipa Legia Varșovia a înregistrat un eșec suprinzător în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League, fiind învinsă acasă de F91 Dudelange cu scorul de 2-1
Echipa Legia Varșovia a înregistrat un eșec suprinzător în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League, fiind învinsă acasă de F91 Dudelange cu scorul de 2-1

Campioana Luxemburgului a deschis scorul prin francezul Clement Couturier, în minutul 24, dar polonezii au replicat după doar trei minute și au restabilit egalitatea prin spaniolul Carlitos Lopez. Partida s-a jucat în ultimul minut al primei reprize, atunci cîn Legia Varșovia a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea unui alt spaniol, Inaki Astiz.

Legia, eșec suprinzător în Europa League: 1-2 cu F91 Dudelange

Eșecul surprinzător al Legiei Varșovia în meciul de acasă cu F91 Dudelange a venit în minutul 62, atunci când nou intratul David Turpel a transformat un penalty. Până în finalul întâlnirii din capitala Poloniei, luxemburghezii s-au apărat atent și au reșit victoria finală cu 2-1. Partida retur se va disputa la 16 august, în Luxemburg, de la ora 21:00.

Învingătoarea dublei Legia Varșovia – F91 Dudelange va juca în play-off-ul Europa League cu CFR Cluj, dacă formația pregătită de Antonio Conceicao va ajunge în acea fază. Echipa CFR Cluj a învins, joi, la Erevan, cu scorul de 2-0, formația armeană Alashkert, în prima manşă a turului al treilea al Europa League. George Ţucudean a marcat ambele goluri ale clujenilor, în minutele 5 şi 49, ultimul din penalty.

Președintele  Iuliu Mureșan a declarat că unii jucători ai campioanei Ligii 1 Betano au jucat mai slab și i-a remarcat pe căpitanul Mario Camora și pe atacantul George Țucudean, autorul celor două goluri. ”E important că am reușit să câștigăm. Îmi pare rău pentru Craiova, îmi place și echipa și orașul. Dar diferența e mare, la fel cum a fost și la noi cu Alashkert. În astfel de meciuri există pericolul să nu te concentrezi, dar noi am reușit să intrăm bine pe teren. Astăzi au fost unii care au mai jucat mai slab, dar nu-i critic. Mi-au plăcut Camora și Țucudean. Tambe a intrat bine în joc și cred că pentru dubla cu Legia Varșovia va fi un jucător pe care ne putem baza. Deac are o ruptură parțială la genunchiul stâng și abia peste 2-3 săptămâni ne putem baza pe el”.

CFR Cluj a început sezonul european în turul 2 preliminar al Champions League, când au dat de campioana Suediei, Malmo FF. Ardelenii au fost eliminaţi după 0-1 în Gruia şi 1-1 în deplasare.