Fotbal international

Legia Varşovia vrea să spele ruşinea cu luxemburghezii. Polonezii au pus pe banca tehnică un antrenor cu nume

13.08.2018 | 22:54
Legia Varsovia vrea sa spele rusinea cu luxemburghezii Polonezii au pus pe banca tehnica un antrenor cu nume
ADVERTISEMENT

Legia Varșovia suferit o înfrângere halucinantă în dauna echipei luxemburgheze F91 Dudelange, scor 1-2, pe teren propriu, în turul 3 preliminar al Europa League. Astfel, polonezii au luat o decizie drastică și au demis antrenorul.

La timona echipei a ajuns Ricardo Sa Pinto. Acesta a fost numit în locul interimarului Aleksandar Vukovic, a anunţat luni clubul polonez. Legia Varşovia poate juca cu CFR Cluj în playoff-ul Europa League, dacă ambele echipe se vor califica mai departe în playoff-ul Europa League.

ADVERTISEMENT

Ricardo Sa Pinto, un fost internaţional portughez de 45 de ani, a pregătit-o în sezonul trecut pe Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin, cu care a câştigat Cupa Belgiei şi a încheiat campionatul pe locul 2. Altă formaţie cunoscută antrenată de el este Sporting Lisabona. De altfel, Sa Pinto a fost mult timp jucător al formației din capitala Portugaliei și a lucrat mult timp sub comanda lui Ladislau Boloni.

Legia Varșovia, început extrem de slab de campionat

Legia, campioana Poloniei, a început extrem de slab noul sezon. Formația poloneză a fost eliminată suprinzător de slovacii de la Spartak Trnava în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Dacă va trece de F91 Dudelange (Luxemburg) în turul 3 preliminar al Europa League, Legia o va întâlni în play-off pe învingătoarea dintre CFR Cluj şi Alaşkert, campioana României impunându-se manşa întâi în Armenia cu scorul de 2-0. Legia este însă într-o postură delicată în faţa F91 Dudelange, care a câştigat în tur, chiar la Varşovia, cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale după victoria cu Alașkert și a dat de înțeles că s-ar aștepta să întâlnească Legiaîn turul următor din Europa League:  ”În astfel de meciuri există pericolul să nu te concentrezi, dar noi am reușit să intrăm bine pe teren. Astăzi au fost unii care au jucat mai slab, dar nu-i critic. Mi-au plăcut Camora și Țucudean. Tambe a intrat bine în joc și cred că pentru dubla cu Legia Varșovia va fi un jucător pe care ne putem baza”, a spus președntele CFR.

De altfel, clujenii au păstrat o formă bună înainte de returul cu Alașkert. Trupa lui Toni Conceicao s-a impus cu 2-1 pe terenul lui FC Voluntari, prin golurile marcate de Alex Ioniță și George Țucudean.

ADVERTISEMENT