Sport

Legiune străină la FC U Craiova. Ce strategie își conturează Adrian Mutu pentru viitorul sezon

FC U Craiova se transformă într-o legiune străină. Adrian Mutu își conturează strategia pe jucători veniți din afară.
26.06.2021 | 11:07
Legiune straina la FC U Craiova Ce strategie isi contureaza Adrian Mutu pentru viitorul sezon
ADVERTISEMENT

Până în acest moment, FC U Craiova a transferat doar jucători străini, însă Adrian Mutu trebuie să-și contureze și un lot în care să aibă fotbaliști români, deoarece trebuie să respecte regula U21.

Federația Română de Fotbal ar putea modifica această normă în noul sezon al campionatului intern, iar varianta cea mai vehiculată ar fi că Răzvan Burleanu, președintele FRF, vrea un fotbalist U21 și unul U23 în primul „11” al echipelor, însă rămâne de văzut cât timp va fi impus pentru aceștia să evolueze.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu își face legiune străină la FC U Craiova 1948. Formația lui Adrian Mititelu a transferat doar jucători de „afară”

FC U Craiova 1948 își face lot tare pentru noul sezon al Ligii 1. Pe lângă aducerea lui antrenorului Adrian Mutu, cea care a reprezentat și o lovitură de imagine pentru nou-promovata în Liga 1, familia Mititelu vrea să aducă și jucători de valoare la echipă.

Până în acest moment, cinci fotbaliști au semnat cu FC U, iar toți sunt străini. Vorbim aici de Juan Bauza, adus de la Csikszereda, Samuel Asamoah, de la Sint-Truiden, Pedro Machado, fotbalist care a evoluat ultima dată la Oliveirense, Mamadou Bagayoko, adus de la Mechelen.

ADVERTISEMENT

Ultima achiziție este Dominik Kovacic, stoper croat care în sezonul trecut a jucat sub formă la Vejle (Danemarca), formație antrenată până de curând de românul Costel Gâlcă. Acesta aparținea de Lokomotiv Zagreb. În probe se află și portarul austriac Armin Gremsl. În sezonul trecut a jucat pentru St. Polten, bifând doar patru apariții în prima ligă austriacă.

Transferurile de până în acest moment arată că strategia lui Adrian Mutu este să se bazeze pe jucători străini. Din stagiunea precedentă, jucătorii români importanți care au rămas la FCU se pot număra pe degetele de la două mâini: Dragoș Albu, Robert Popa, Sorin Mogoșanu, Mario Enache, Radu Negru, Alexandru Blidar, Alexandru Raicea, Claudiu Bălan, Robert Răducan și Vlad Pop. Primul are cele mai mari șanse să evolueze, fiind eligibil și pentru regula U21, dar este și căpitanul echipei.

ADVERTISEMENT

Numărul străinilor ar putea crește. „Vor veni fotbaliști de primă ligă din Europa, unii din eșaloane inferioare”

Numărul jucătorilor străini ar putea crește și am putea ajunge la o situația pe care o regăseam la CFR Cluj în urmă cu câțiva ani. Ardelenii se bazau pe mulți fotbaliști proveniți din alte țări și cu greu reperai un român în echipa de start și chiar în lot.

Regulile impuse de Federație cu privire la românii din lot au schimbat strategiile echipelor din Liga 1 și vom vedea cum va alege FC U Craiova să-și plieze calculele pentru stabilirea lotului final. Marcel Pușcaș, oficial al FC U, a declarat la Pro X că vor mai urma transferuri și a lăsat să se înțeleagă faptul că tot străinii vor fi preferați de clubul lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

„Au venit 5 jucători și vor mai veni mulți. După 30 iunie se vor clarifica lucrurile, când expiră contractele multor fotbaliști și circulația jucătorilor va fi abundentă. Până la 1 septembrie putem să transferăm, să configurăm lotul. 

Au plecat 17 jucători, nu e ușor să-i înlocuiești, însă vom pune lucrurile la punct. Vor veni fotbaliști de primă ligă din Europa, unii din eșaloane inferioare. Trebuie să jucăm bine, iar rezultatele să fie consecința unui fotbal bun, plăcut. Nu e imposibil să ajungem în play-off, eu cred că orice echipă poate spera la asta,” a spus Pușcaș.

FC U Craiova se pregătește pentru sezonul viitor de Liga 1 în Slovenia, iar antrenamentele conduse de Adrian Mutu se desfășoară sub stricta supraveghere a lui Adrian Mititelu junior, cel care se ocupă de destinele echipei cât timp tatăl său nu poate fi lângă club.

  • 35 de puncte a avut FCU Craiova la finalul sezonului în Liga 2, având un avans de un punct peste Dunărea Călărași, ocupanta locului secund
  • 42 de ani are Adrian Mutu, antrenorul principal al oltenilor
ADVERTISEMENT
Tags: