News

Lego lansează cel mai mare set din istoria companiei. Câte mii de piese vei avea de asamblat

Lego aduce publicului setul cu cel mai mare număr de piese din istorie, fiind vorba de mii de mici componente pregătite pentru asamblare.
26.05.2021 | 18:46
Lego lanseaza cel mai mare set din istoria companiei Cate mii de piese vei avea de asamblat
ADVERTISEMENT

Dacă ești un pasionat al jocului de construcție Lego, cu siguranță vei avea în vedere și acest nou set pe care îl pregătește compania.

Până acum ceva zile, cel mai impresionant set creat de Lego era cel al Colosseumului din Roma, care avea nu mai puțin de 9,036 de piese. 

ADVERTISEMENT

Cu toate aceste, recordul n-a rezistat mai mult de jumătate de an. Acum, Lego debutează cu un nou set care stabilește un nou record de piese: 11.695 vei avea de asamblat de această dată, pentru a duce la bun sfârșit puzzle-ul.

Noul set Lego reprezintă harta lumii și este cea mai nouă adiție din seria seturilor ceva mai artistice, care pun în valoare cele mai mici componente Lego disponibile, pentru a crea mozaicuri de plastic foarte diverse.

ADVERTISEMENT

Între aceste seturi se regăsesc diverse caractere din franciza Marvel, mascote ale Disney, dar chiar și membrii trupei The Beatles.

De data aceasta, spre deosebire de celelalte seturi, harta lumii îți permite nu doar să creezi imaginea continentelor și a oceanelor, dar și să le personalizezi într-o oarecare măsură.

ADVERTISEMENT

Mii de piese și libertate artistică pentru Harta Lumii

Cu toate că Harta Lumii este cel mai mare set Lego creat vreodată, diversitatea pieselor este foarte redusă: cele 11.695 de piese reprezintă doar 32 de elemente Lego. Astfel, cei care cumpără, de obicei, seturi oficiale pentru a avea anumite piese se vor ține departe de acest kit.

Între aceste elemente se regăsesc o serie de plăci negre, care formează baza setului, piese albe folosite pentru a crea un cadru și alte multe mii de piese colorate.

ADVERTISEMENT

Pentru a le face viața mai ușoară celor care vor să se bucure de acest set Lego, producătorul a împărțit harta în 12 secțiuni, care pot fi asamblate ulterior pentru a crea imaginea mare, arată gizmodo.com.

De asemenea, pentru că structura e modulară, o poți personaliza într-o oarecare măsură. În funcție de cum asamblezi componentele, poți centra o anumită parte a globului.

Mai mult, poți să alegi să respecți întru totul designul propus de Lego, care te ajută să recreezi oceanele lumii cu nuanțe potrivite în funcție de adâncime. Poți, desigur, și să mergi către un design minimalist, cu o hartă alb-negru.

Setul va fi pus la vânzare începând cu 1 iunie și va costa 250 de dolari. 

ADVERTISEMENT