Life

Leguma banală considerată un antibiotic natural. Românii o evită deși are beneficii uimitoare pentru organism

Deși adesea trecută cu vederea de mulți români, această legumă reprezintă un adevărat antibiotic natural, având beneficii extraordinare pentru sănătate.
31.05.2024 | 16:26
Leguma banala considerata un antibiotic natural Romanii o evita desi are beneficii uimitoare pentru organism
Leguma considerată antibiotic natural. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Consumată regulat, această legumă poate preveni anumite infecții, acționând ca un antibiotic natural. Chiar dacă nu este pe placul tututor, efectele sale pozitive asupra organismului sunt remarcabile.

Leguma banală considerată un antibiotic natural. Are beneficii uimitoare

Broccoli conține suforafan, un compus chimic cu proprietăți antimicrobiene, care ajută la detoxifierea organismului de substanțe nocive. De asemenea, broccoli poate contribui la reducerea numărului de celule canceroase la pacienții diagnosticați.

ADVERTISEMENT

Suforafanul, un fitochimic prezent în broccoli, are efecte antimicrobiene puternice, ajutând la combaterea infecțiilor și la protejarea organismului împotriva bacteriilor dăunătoare. De asemenea, leguma verde conține substanțe cu rol antiinflamator și antifungic.

Suforafanul poate fi găsit și în alte legume precum varza, varza kale, conopida și cresonul. Conform cercetărilor, acesta reduce dimensiunea și numărul celulor canceroase cu până la 75%.

ADVERTISEMENT

„Au existat studii despre acest lucru încă din 1997. Din acea perioadă, am descoperit că există proprietăți anticarcinogene în mugurii de broccoli.

În broccoli, în mod specific, există o cantitate mare de un fitochimic numit sulforafan, care este un compus vegetal care luptă împotriva cancerului și care a fost asociat cu reducerea riscului de cancer de prostată, cancer de sân, cancer de colon și cancer oral”, a spus prof. Viyaia Surampudi, conform dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

În mugurii de brocoli se găsește un conținut foarte ridicat de antioxidanți, care protejează celulele împotriva radicalilor liberi și ajută la combaterea cancerului, a inflamației și a bolilor mentale.

În viitor, este posibil ca antibioticele să fie înlocuite cu un extract concentrat din brocoli. Alte componente benefice care se găsesc în brocoli sunt kaempferolul, carotenoizi, acid folic, vitamina C, glucosinolați și flavonoli.

ADVERTISEMENT

„Broccoli este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer! Fitonutrienții cu efect anticancer din broccoli au eficiență maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 min”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de socializare, conform okmagazine.com

ADVERTISEMENT