Leguma banală, dar care poate să devină periculoasă e cumpărată de mulți români. Arată foarte bine de fiecare dată în marile magazine, însă puțini cunosc detalii despre ea.
Deși în general, toate legumele și fructele sunt sănătoase, există și câteva excepții. Nu tot ce arată bine în comerț este și sănătos, iar multe persoane ar fi cazul să țină cont de aceste detalii.
Leguma banală, dar care poate să devină periculoasă este chiar usturoiul. Nu vorbim despre usturoiul românesc, ci despre acel usturoi care arată perfect la raft, dar care ascunde câteva detalii neștiute.
Este vorba despre usturoi, mai exact acel usturoi care are capetele mari de culoare albă. E uniform, dimensiunile sale sunt generoase, iar suprafața usturoiului e lipsită de orice defect. Asta și îi atrage pe consumatori, notează cei de la The Health Site.
De ce e periculos acest usturoi? Se numește în primul rând usturoi chinezesc. El poate cauza însă o serie de probleme de sănătate în momentul în care este consumat regulat. Care este motivul?
Leguma banală, dar care poate să devină periculoasă este tratată de fermierii locali cu produse care au la bază clor. Acesta este ingredientul de bază care ascunde orice tip de pată și care face usturoiul să fie mai atractiv.
De altfel în timpul procesului de creștere, câmpurile de usturoi ajung să fie inundate cu substanțe chimice pentru a ucide dăunătorii, mai precizează sursa citată. Cel mai bine ar fi, deci să evităm acest tip de usturoi.
O alternativă mai sănătoasă este usturoiul românesc. Poate nu arată atât de bine, iar de multe ori este ba mai mic, ba mai mare, ori chiar murdar. Totuși, măcar nu este stropit și este sigur pentru consum.
De altfel usturoiul are în general beneficii uimitoare pentru organism. Chiar și specialiștii ne recomandă să îl includem în dieta noastră. E benefic pentru inimă și de asemenea are și proprietăți antioxidante puternice.