Life

Leguma, care crește la liber în România și după care străinii sunt înnebuniți, se exportă în cantități industriale. O poți culege și tu gratis

Leguma, care crește la liber în România și străinii o apreciază, este exportată în cantități industriale. Se poate culege pe gratis.
02.06.2024 | 22:54
Leguma care creste la liber in Romania si dupa care strainii sunt innebuniti se exporta in cantitati industriale O poti culege si tu gratis
Leguma care crește în România și e adorată de străini. Poate fi culeasă pe gratis. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Leguma, care crește la liber în România, iar străinii o adoră, este exportată în cantități industriale. Poate fi culeasă de oricine, dar e important să cunoști soiurile acesteia.

Leguma, care crește la liber în România și pe care o adoră străinii, se exportă în cantități industriale

Un produs care crește la liber la noi în țară este adorat de turiștii străini. În urmă cu câteva săptămâni, ciupercile sălbatice au apărut datorită ploilor, dar și a temperaturilor ridicate.

ADVERTISEMENT

Mulți culegători au avut în coșuri diverse specii, cum ar fi hribi, gălbiori sau crăițe. Acestea au apărut mai devreme, în comparație cu alți ani, iar cele mai multe au fost exportate în cantități mari în Italia, Spania și Germania.

Hribii sau mânătărcile reprezintă o adevărată delicatesă la noi în țară și sunt cele mai căutate soiuri de ciuperci. Cu toate acestea, cei care nu cunosc bine soiurile nu trebuie să le culeagă singuri din pădure, ci trebuie să le achiziționeze din locurile autorizate.

ADVERTISEMENT

Există și specii de ciuperci care pot provoca intoxicație. În multe cazuri, se poate ajunge la situații grave, chiar fatale. “Din păcate, intoxicaţia cu ciuperci este în foarte multe cazuri fatală.

Recomand să se informeze foarte, foarte bine. Sunt persoane care cunosc foarte bine ciupercile, care au crescut lângă ele, dar vedeţi şi dvs. apar tot felul de mutaţii”, a explicat medicul Ionuţ Pantiş pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Sunt și culegători care se folosesc de un truc mai vechi pentru a vedea dacă ciupercile sunt sau nu comestibile. Aceștia adaugă usturoi în apa cu sare în care fierb ciupercile.

“Le opărim în apă cu sare şi neapărat o căpăţână de usturoi când le opărim. Dacă sunt contaminate, de la usturoi, schimbă culoarea şi o aruncăm”, a spus o femeie pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Ciupercile se numără printre alimentele preferate ale multor persoane, fiind folosite în numeroase rețete. Indiferent că preferi să le umpli cu ceva, să le pui pe pizza sau în tocăniță, gustul va fi unul delicios.

În afară de faptul că sunt adevărate delicatese, ciupercile sunt și foarte sănătoase, deoarece conțin vitamine, fibre și antioxidanți.

Ce poți face după ce culegi ciuperci, dar nu le aduci acasă

În plus, ci care nu duc acasă ciupercile culese trebuie să știe că le pot duce la centrele de colectare. Pentru un kilogram, poți primi în jur de 30 de lei. De acolo, ciupercile vor fi exportate în țările menționate mai sus, în cantități foarte mari, de mii de tone.

“Ciupercile ajung afară, în diverse forme. Cuburi, congelate, uscate sau chiar şi aşa. Noi sperăm la o recoltă bogată ca în alţi ani. Anul trecut a fost unul puţin mai slăbuţ”, a declarat Daniel Sorin Dinu, reprezentant al unui centru de colectare.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”