Primăvara și-a intrat în drepturi, așa că alimentația multor persoane se schimbă. Trufandalele de sezon sunt nelipsite din farfuriile românilor, iar specialiștii în nutriție susțin că există o legumă care este o adevărată comoară pentru organism.
În sezonul din primăvară, alimentația se schimbă radical. Multe persoane încep să adopte o dietă echilibrată, bazată pe legume și fructe. Cu cât farfuria este mai colorată, cu atât mai multe beneficii are pentru organism.
În sezonul de primăvară, potrivit specialiștilor, din alimentația românilor nu ar trebui să lipsească legumele verzi. Prezente peste tot și diversificate, acestea sunt esențiale pentru menținerea unei stări bune de sănătate.
Inclusiv medicii promovează introducerea legumelor verzi în mesele de zi cu zi. Treptat, organismul se va bucura de beneficiile lor, iar efectele vor fi mai mult decât vizibile.
”Sunt adeptul alimentelor de sezon. Sunt promotorul consumului legumelor de culoare verde. Pe vremuri se spunea: nicio masă fără pește! Eu, astăzi, le zic pacienților mei: nicio masă fără legume de culoare verde!”, a spus dr. Florin Ioan Bălănică, potrivit dcnews.ro.
Legumele verzi sunt bogate în antioxidanți și fibre. Deoarece conțin puțin zahăr, acestea sunt ideale de consumat la fiecare masă. În plus, potrivit specialiștilor, legumele verzi oferă sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și susțin sănătatea sistemului digestiv.
Pe lângă antioxidanți și fibre, legumele verzi mai conțin și vitaminele A, C, K, dar și magneziu, fier, calciu și potasiu. Consumate în mod regulat, legumele de culoare verde pot preveni anumite tipuri de cancer, diabetul sau afecțiunile cardiovasculare.
De asemenea, legumele verzi sunt ideale și pentru persoanele care urmează o dietă. Datorită faptului că au puține calorii, acestea sunt un aliat de nădejde pentru cei care vor să slăbească într-un mod sănătos.
Legumele de culoare verde pot fi introduse oricând în alimentație și pot reprezenta startul unui stil de viață sănătos. Versatile, acestea pot fi consumate în diverse combinații alimentare, toate la fel de delicioase.