Tot timpul auzim că legumele trebuie să se găsească în fiecare zi în alimentație. De această dată experții spun care este cea care înlocuiește carnea. Nutriționiștii o recomandă pentru că are mult fier și costă 10 lei atât în magazine, cât și în piețe.
Legumele trebuie să se regăsească într-o proporție ridicată în regimul fiecărui persoane în parte, indiferent dacă se ia în calcul slăbitul sau menținerea constantă a unei siluete. Acestea sunt foarte bune pentru sănătate.
Au în compoziția lor vitamine și nutrienți ideali pentru funcționarea normală a organismului, deși nu toată lumea le adaugă în farfurie. Carnea poate fi substituită cu un astfel de produs, cu multiple beneficii.
Nutriționiștii susțin că linteea verde înlocuiește cu succes preparatele din carne. Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii arată că o cană de linte verde fiartă (aproximativ 200 de grame) oferă 6,6 mg de fier.
În schimb, aceeași cantitate de carne de vită conține numai 2,6 mg de fier. Acesta este motivul pentru care experții susțin că planta este una dintre cele mai bune surse de fier, mai ales în rândul oamenilor care urmează diete.
Persoanele care doresc să limiteze sau să elimine definitiv carnea trebuie neapărat să consume linte verde. Leguma contribuie la menținerea unui sistem digestiv sănătos și sprijină creșterea masei musculare.
Lintea verde are un conținut scăzut de calorii. În plus, alimentul este bogat în minerale importante, printre care se numără magneziul, și vitamine esențiale. Se găsește în toate supermarketurile și la tarabe.
Clienții care doresc să mănânce acest produs sănătos și sățios nu trebuie să scoată foarte mulți bani din buzunar. În general, o pungă costă aproximativ 10 lei și este suficientă pentru a pregăti mai multe preparate culinare.
Cel mai des lintea se pregătește sub formă de supă creme, după diverse rețete, sau se transformă în tocăniță sau salate. Leguma aceasta poate fi folosită alături de orez sau alte legume, cum ar fi ardei, morcovi sau roșii.
Bucătarii o asezonează cu plante aromatice și condimente, precum oregano, turmeric, boia de ardei, chimion, coriandru sau ghimbir. Gustul său poate fi scos în evidență, cel mai des, prin adaos de lămâie sau mentă.