Life

Leguma care înlocuiește carnea. Nutriționiștii o recomandă pentru că are mult fier, costă 10 lei

Ce legumă poate substitui consumul de carne. Specialiștii îi îndeamnă pe oameni să o mănânce pentru că are fier și un preț de 10 lei.
24.01.2025 | 00:20
Leguma care inlocuieste carnea Nutritionistii o recomanda pentru ca are mult fier costa 10 lei
Carnea poate fi înlocuită cu o singură legumă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Tot timpul auzim că legumele trebuie să se găsească în fiecare zi în alimentație. De această dată experții spun care este cea care înlocuiește carnea. Nutriționiștii o recomandă pentru că are mult fier și costă 10 lei atât în magazine, cât și în piețe.

Aceasta este leguma cu mult fier și care substituie carnea

Legumele trebuie să se regăsească într-o proporție ridicată în regimul fiecărui persoane în parte, indiferent dacă se ia în calcul slăbitul sau menținerea constantă a unei siluete. Acestea sunt foarte bune pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Au în compoziția lor vitamine și nutrienți ideali pentru funcționarea normală a organismului, deși nu toată lumea le adaugă în farfurie. Carnea poate fi substituită cu un astfel de produs, cu multiple beneficii.

Nutriționiștii susțin că linteea verde înlocuiește cu succes preparatele din carne. Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii arată că o cană de linte verde fiartă (aproximativ 200 de grame) oferă 6,6 mg de fier.

ADVERTISEMENT

În schimb, aceeași cantitate de carne de vită conține numai 2,6 mg de fier. Acesta este motivul pentru care experții susțin că planta este una dintre cele mai bune surse de fier, mai ales în rândul oamenilor care urmează diete.

Persoanele care doresc să limiteze sau să elimine definitiv carnea trebuie neapărat să consume linte verde. Leguma contribuie la menținerea unui sistem digestiv sănătos și sprijină creșterea masei musculare.

ADVERTISEMENT

Avantajele pe care le are consumul de linte verde

Lintea verde are un conținut scăzut de calorii. În plus, alimentul este bogat în minerale importante, printre care se numără magneziul, și vitamine esențiale. Se găsește în toate supermarketurile și la tarabe.

Clienții care doresc să mănânce acest produs sănătos și sățios nu trebuie să scoată foarte mulți bani din buzunar. În general, o pungă costă aproximativ 10 lei și este suficientă pentru a pregăti mai multe preparate culinare.

ADVERTISEMENT

Cel mai des lintea se pregătește sub formă de supă creme, după diverse rețete, sau se transformă în tocăniță sau salate. Leguma aceasta poate fi folosită alături de orez sau alte legume, cum ar fi ardei, morcovi sau roșii.

Bucătarii o asezonează cu plante aromatice și condimente, precum oregano, turmeric, boia de ardei, chimion, coriandru sau ghimbir. Gustul său poate fi scos în evidență, cel mai des, prin adaos de lămâie sau mentă.

ADVERTISEMENT
Tags: