Life

Leguma care poate să te îmbogățească peste noapte. O poți planta în grădină, iar o singură bucată se vinde și cu 10 lei

Leguma care se vinde în magazinele din România cu 10 lei bucata. Adaugă un plus de culoare și savoare fiecărui preparat în care este folosită.
07.06.2024 | 18:51
Leguma care poate sa te imbogateasca peste noapte O poti planta in gradina iar o singura bucata se vinde si cu 10 lei
Leguma care se vinde în magazinele din România cu 10 lei bucata. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că vara legumele sunt vedetele sezonului. Specialiștii spun că o farfurie colorată este o farfurie sănătoasă. Ei bine, în ultima vreme, în topul preferințelor românilor nu se mai află doar legumele tradiționale. Iată ce legumă a câștigat, deja, teren.

Leguma care se vinde în magazinele din România cu 10 lei bucata

Românii au început să fie din ce în ce mai preocupați de un stil de viață sănătos. Acest echilibru se reflectă și în plan alimentar și, așa se face că legumele sunt la mare căutare.

ADVERTISEMENT

În timp ce pentru unii românii legumele sunt o sursă de vitamine, pentru alții sunt o sursă de bani. Unele legume s-au transformat în idei de afaceri profitabile pentru mulți legumicultori dornici să se afirme.

Deși poate suna ciuda, în România, la mare căutare este morcovul mov. Românii au început să nu mai fie atât de reticenți la astfel de legume, așa că au început să îl consume din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Momentan, nu există multe persoane care să cultive morcovul mov în România. Totuși, specialiștii în legumicultură susțin că nu este deloc o legumă pretențioasă ci, din contră. Are nevoie de un sol bogat și de cât mai multă apă.

Ce beneficii are consumul de morcov mov și cum poate fi integrat în diverse rețete

Inițial, morcovul mov a fost privit ca o legumă exotică. Cei care și-au făcut curaj să îl consume au realizat că are multe beneficii pentru organism. Drept dovadă, cererea pentru morcov mov este în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

Grădinarii din România care au început să cultive această legumă, pot spune că a fost una dintre cele mai bune decizii. Morcovul mov este o legumă de lux, iar în unele magazine, o singură bucată costă 10 lei.

Morcovul mov poate fi consumat fără nicio reținere, în ciuda culorii sale vibrante. Acest tip de morcov conține o mulțime de fibre alimentare și antioxidanți benefici pentru sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

ADVERTISEMENT

La fel ca și morcovii clasici, morcovul mov contribuie la sănătatea vederii. Acesta conține vitamina A, C, dar și potasiu, toate fiind benefice pentru un sistem digestiv sănătos.

În ciuda culorii sale aparte, morcovul mov este versatil în bucătărie. Gospodinele nu trebuie să se sperie, căci acesta poate fi integrat în fel de fel de rețete. Fie că este pus în salate, supe sau piureuri, morcovul mov va adăuga mereu un plus de savoare și culoare preparatului.

ADVERTISEMENT