Leguma care face minuni pentru inimă. Scade tensiunea arterială și oferă energie organismului. Este considerată un adevărat afrodiziac, iar românii o consumă ori de câte ori au ocazia.
O alimentație echilibrată trebuie să conțină legume și fructe. Nutriționiștii susțin că introducerea legumelor în meniul zilnic face minuni pentru organism, mai ales dacă știm să le alegem pe cele adaptate nevoilor noastre.
Atunci când vine vorba despre sănătatea inimii, există o legumă pe care specialiștii o consideră ”superaliment”. Despre ea a vorbit și expertul în diete, Dr. Michael Moesley. Într-un interviu mai vechi, acesta a precizat cât de benefică este sfecla roșie pentru inimă.
Sfecla roșie este o sursă bogată de nitrați care, cu ajutorul bacteriilor din gură sunt transformați în oxid nitric. La rândul lui, acesta lărgește vasele de sânge și dă starul vasodilatației.
Pentru prima dată, efectele pozitive ale sfeclei roșii au fost demonstrate în epoca romană. Atunci, această legumă era folosită pe post de afrodiziac.
”Asta scade tensiunea arterială, în special în cazul persoanelor în vârstă, deoarece le oferă un impuls, astfel încât să poată deveni mai active. Romanii îl foloseau ca afrodiziac, în mod destul de ciudat.”, arată Bristol Live.
De-a lungul timpului, sfecla roșie a fost intens studiată de către specialiștii care au descoperit beneficiile sale pentru organism. Această legumă poate ajuta pe oricine să își schimbe stilul de viață în unul sănătos și chiar să piardă în greutate.
Sfecla are proprietăți antiinflamatoare, datorită pigmenților numiți betalaini, care reduc inflamația din corp. De asemenea, această legumă este bogată în vitamine și minerale, stimulează digestia, îmbunătățește rezistența fizică și detoxifică organismul.
Nu doar sfecla roșie este considerată un superaliment, ci și peștele. Nutriționiștii recomandă constant consumul de pește, datorită beneficiilor pe care le are pentru creier și pentru inimă. Pentru ca efectele să fie vizibile, peștele ar trebui consumat de 3-4 ori pe săptămână.