Fermierii din România țin pasul cu tehnologia. Așa se face că într-un județ de la noi din țară, una dintre cele mai populare legume se vinde la automate. Cumpărătorii sunt foarte încântați de această idee, iar vânzările merg strună.
În ultima vreme, românii au început să pună din ce în ce mai mult accentul pe legumele autentice. Cei mai norocoși dintre ei au șansa să le cumpere direct de la producători, grație unei idei geniale avută de un fermier.
Jaroslav Zetocha a decis să îmbine pasiunea pentru agricultură cu progresul tehnologic. Astfel, a luat naștere ideea de a vinde cartofi direct de la automate. Sistemul automatizat de comercializare a cartofilor a avut un mare succes, fiind un real avantaj pentru cumpărători.
Prin intermediul acestor automate de cartofi, clienții pot cumpăra legumele de calitate, direct de producător. Nemaifiind nevoie de un intermediar, prețul plătit este corect atât pentru cumpărător, cât și pentru producător.
Jaroslav Zetocha, fermierul slovac care a avut această idee genială, a montat primul automat de cartofi anul trecut, în Șinteu, o localitate din județul Bihor. Inițial, capacitatea automatului a fost de 36 de compartimente, însă, cu timpul, cererea de legume proaspete a crescut. Astfel, producătorul de cartofi s-a văzut nevoit să extindă capacitatea automatelor la 103 compartimente.
Fără doar și poate, această idee a revoluționat modul de comercializare al produselor de pe piața agroalimentară. Prin intermediul acestui automat, Jaroslav Zetocha reușește să vândă lunar o cantitate impresionantă de cartofi. Mai exact, 6.000 de kilograme.
Ceea ce este și mai impresionant este faptul că vânzările ajung pe an la 72.000 de kilograme, doar prin intermediul unui singur automat. Pentru Jaroslav Zetocha, aceasta este dovada clară că românii sunt în căutare de legume proaspete la prețuri accesibile.
Pentru că rezultatele l-au luat prin surprindere, Jaroslav Zetocha nu vrea să se oprească aici. În curând, are de gând să extindă rețeaua de automate, plasând câteva aparate și în apropiere de Șinteu. Odată montate, acestea vor crește cantitate vândută, ajungând până la 200 de tone de cartofi anual.