Life

Leguma care te poate ajuta să te laşi de fumat. Doctorii spun să o consumi la micul dejun

Leguma care te poate ajuta să te lași de fumat este la îndemâna oricui, iar doctorii recomandă să o consumi dimineața.
30.09.2021 | 18:42
Leguma care te poate ajuta sa te lasi de fumat Doctorii spun sa o consumi la micul dejun
Leguma care te poate ajuta să te laşi de fumat. Doctorii spun să o consumi la micul dejun. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Leguma care te poate ajuta să te lași de fumat se găsește ușor, iar doctorii spun să o consumi dimineața, la micul dejun. Aceasta conține

Este vorba de vinete, legume ale căror semințe conțin nicotină. Orice fumător care încearcă să renunțe la acest viciu ar trebui să consume vinete dimineața, după cum afirmă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la  USAMV Cluj.

ADVERTISEMENT

Leguma care te poate ajuta să te laşi de fumat. Doctorii spun să o consumi la micul dejun

Legumele se află printre cele mai recomandate alimente de către medici datorită beneficiilor pe care acestea le au pentru sănătate. Nu mulți știu că unele conțin cantități mici de nicotină, lucru care te poate ajuta să te lași de fumat.

Vânăta este leguma care te poate ajuta să renunți la fumat. Datorită conținutului de nicotină, aceasta poate reprezenta un ajutor de nădejde pentru fumătorii care nu știu cum să se lase de acest viciu, scrie dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Vodnar a menționat, pe pagina sa de Facebook, Știință cu sare și piper, că un gram de vinete conține 100 nanograme de nicotină. În schimb, o țigară obișnuită conține până la 2 grame de nicotină. Cu toate acestea, cantitatea de nicotină din aceste legume este destul de mică.

„#Știați Că

Vinetele conțin nicotină? Semințele de vinete (numeroase de altfel) conțin compuși din clasa alcaloizilor, printre care și nicotina.

ADVERTISEMENT

Un gram de vinete conține 100 nanograme de nicotină pe când o țigară conține aproximativ 2 grame de nicotină.

Așadar, dacă sunteți fumători, ați putea consuma 20 de kg de vinete la micul dejun, pentru a sări peste țigara de dimineață”, a scris profesorul pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

De altfel, vinetele au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea conțin fier, calciu și alte minerale, acești nutrienți fiind esențiali pentru organism.

Vinetele nu conțin multe calorii, motiv pentru care sunt recomandate în multe diete, mai ales datorită conținutului ridicat de fibre, scrie csid.ro. 

Salata de vinete este cea mai populară rețetă pe baza acestor legume și nici nu este greu de făcut. Este delicioasă, simplu de făcut și nici nu ai nevoie de multe ingrediente.

Nicotina se regăsește și în alte legume, cum ar fi ardeiul gras, tomatele sau cartofii.

ADVERTISEMENT