Life

Leguma care te poate trimite direct în spital. Mulți români o plantează, dar puțini îi cunosc și efectele adverse

Leguma care se poate transforma într-un adevărat inamic al organismului tău. Uneori, românii ajung la spital din cauza ei.
18.05.2024 | 17:11
Leguma care te poate trimite direct in spital Multi romani o planteaza dar putini ii cunosc si efectele adverse
Leguma care te trimite direct la spital dacă nu este consumată corespunzător. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și o alimentație sănătoasă. Uneori, lipsa moderației în consumul de legume are efecte adverse. Iată ce legumă te poate trimite direct la spital nu este consumată corespunzător.

Leguma care se poate transforma într-un adevărat inamic pentru organism

Odată cu venirea primăverii, românii au început să consume multe legume. Acestea sunt recomandate, mai ales datorită beneficiilor pe care le au pentru organism. Dincolo de gustul lor proaspăt, legumele conțin multe vitamine și minerale necesare organismului uman.

ADVERTISEMENT

La fel ca orice alt aliment, legumele trebuie consumate cu moderație și corespunzător. În cazul anumitor excese, legumele se pot transforma în adevărați inamici ai organismului. Ba chiar unele dintre ele te pot trimite direct pe mâna medicilor.

Roșiile, unele dintre cele mai populare legume în rândul românilor vin la pachet cu o serie de contraindicații. Pe cât de bune sunt în salate sau consumate ca atare, roșiile pot avea și efecte secundare.

ADVERTISEMENT

Poate că nu multă lume știe, dar roșiile sunt legume acide. Tocmai din acest motiv, în anumite situații, se recomandă evitarea lor. De exemplu, în cazul administrării de medicamente sulfanilamidice, în caz de astm bronșic sau de litiază renală.

Care sunt principalele efecte secundare ale consumului de roșii

Consumul de roșii poate duce la arsuri stomacale. Acestea au în componență acid citric și malic, ceea ce poate crea adevărate probleme persoanelor sensibile. Nu doar roșiile coapte creează arsuri stomacale, ci și roșiile gătite.

ADVERTISEMENT

Roșiile pot deveni periculoase și pentru rinichi. Din cauză că au mult potasiu, persoanele cu probleme la rinichi trebuie să le evite. Atât roșiile în starea lor naturală, cât și sosul de roșii reprezintă o amenințare pentru persoanele cu afecțiuni renale.

Uneori, roșiile pot provoca anumite alergii. Acestea apar la scurt timp după consumarea lor, iar primele semne sunt mâncărimile și erupțiile cutanate. În unele cazuri, alergia la roșii se poate manifesta și prin tuse sau umflarea gâtului, a feței și a limbii.

ADVERTISEMENT

Pentru a sta cât mai departe de astfel de probleme, este important să știi cum să alegi cele mai bune roșii. Potrivit specialiștilor în nutriție, cele mai bune roșii sunt cele care au o consistență medie, adică nici prea coapte, dar nici prea verzi.

Roșiile au o mulțime de beneficii pentru organism, iar dacă vrei să te bucuri de ele, trebuie să știi cum să depozitezi aceste legume. Depozitarea lor influențează foarte mult calitatea, așa că se recomandă să fie păstrate în frigider între 6 și 8 zile.

ADVERTISEMENT
Tags:
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”