Life

Leguma considerată superaliment, dar de care nu au auzit mulți români. Este bogată în vitamina C și topește kilogramele în plus

Leguma considerată superaliment, bogată în vitamine, potasiu și minerale. Este o sursă importantă de hidratare și susține sănătatea inimii.
23.10.2024 | 21:34
Leguma considerata superaliment dar de care nu au auzit multi romani Este bogata in vitamina C si topeste kilogramele in plus
Leguma considerată superaliment, dar de care nu au auzit mulți români. Are o mulțime de beneficii pentru organism. Sursa foto: Facebook/ BRGV
ADVERTISEMENT

Leguma considerată superaliment, dar de care nu au auzit mulți români. Este o sursă bogată de vitamine și este recomandată celor care vor să slăbească.

Leguma considerată superaliment, dar de care nu au auzit mulți români

Cu toții știm faptul că o dietă echilibrată trebuie să conțină legume și fructe. Legumele și fructele sunt considerate adevărate surse de vitamine și minerale, iar dacă sunt consumate cu regularitate, contribuie la sănătatea organismului.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău au prezentat tuturor una dintre cele mai recente legume cultivate. Se numește ”dovleacul de ceară” și este considerată un superaliment pentru organism.

Specialiștii au analizat cu atenție această legumă și au descoperit că este uimitoare. Conține o mulțime de vitamine, are proprietăți nutritive și un conținut ridicat de antioxidanți.

ADVERTISEMENT

”Dovleacul de ceară” se remarcă prin dimensiunile sale considerabile și nu numai. Datorită faptului că are un conținut ridicat de apă, aceasta reprezintă o sursă importantă de hidratare pentru organism.

ADVERTISEMENT

Mai mult, specialiștii susțin că ”dovleacul de ceară” este ideal pentru persoanele care vor să slăbească. Nivelul său ridicat de apă contribuie atât la hidratare, cât și la topirea kilogramelor în plus.

Cum se consumă ”dovleacul de ceară”

Beneficiile ”dovleacului de ceară” nu se opresc aici. Această legumă uimitoare conține vitamina C, potasiu, dar și fibre. ”Dovleacul de ceară” ajută digestia, susține sănătatea inimii și ajută la întărirea imunității.

Această legumă poate ajunge să cântărească peste 20 de kilograme și poate atinge o lungime de 50 de centimetri. O singură plantă susține până la 10-15 fructe de ”dovleac de ceară”, cu condiția să fie cultivate eșalonat.

Specialiștii de la BRGV susțin că fructul ajunge la maturitatea tehnologică în a treia decadă a lunii iunie. În schimb, maturitatea fiziologică o atinge în a doua decadă a lunii septembrie.

”Fructul se consumă asemănător pepenelui. Fructul imatur este dulce și, pe măsură ce se maturează, se acoperă cu pruină, un strat protector de ceară care îi asigură o capacitate mare de păstrare după recoltare. Frunzele tinere și primordiile florale pot fi preparate și consumate în diverse rețete.”, au transmis specialiștii BRGV.