În fiecare zi auzim că trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar nu toate sunt bune. Una dintre cele consumate frecvent are riscuri pentru sănătate. Nu lipsește din supele pe care le pregătesc multe persoane de la noi din țară.
Supermarketurile și piețele abundă de legume care sunt versatile și se pot mânca atât crude, cât și gătite. Experții trag un semnal de alarmă legat de una care este mâncată des de oameni pentru că se găsește în supe.
Aceasta poate acuza probleme pentru sănătate care te pot trimite de urgență la spital. Doctorii demonstrează faptul că țelina are în compoziția sa o cantitate mare de nitrați. Acești compuși naturali se află în stare naturală.
Din păcate, nitrații devin periculoși pentru organismul uman pentru că în anumite condiții se pot transforma în substanțe dăunătoare. Acest proces are loc atunci când țelina este reîncălzită pe aragaz sau la cuptorul cu microunde.
Nitrații pot fi convertiți în nitriți. Aceștia din urmă pot forma nitrozamine, care sunt cunoscuți drept niște compuși potențial cancerigeni. Țelina este o legumă care are riscuri pentru sănătate și din alte puncte de vedere.
Țelina este consumată frecvent de persoane care nu știu că pot avea probleme din cauza ei. Nutriționiștii vorbesc despre un risc crescut de reacții alergice, inclusiv șoc anafilactic. Leguma poate duce la umflarea gâtului, mâncărime sau urticarie.
Sucul din această plantă poate interacționa cu anumite medicamente, printre care se află anticoagulantele, diureticele și pastilele pentru tensiunea arterială. Substanțele din compoziția acestei legume pot face pielea mai sensibilă la razele UV.
Așadar, țelina crește riscul de arsuri solare și poate duce la reacții cutanate în timpul expunerii la soare. Cu toate că are o cantitate scăzută de sodiu, se recomandă să se limiteze consumul de țelină celor care nu au voie să mănânce multe produse cu sodiu.