Life

Leguma de sezon care te poate băga direct în spital. E preferată de români, dar poate fi mai periculoasă decât mezelurile

Leguma de sezon care te poate băga direct în spital poate fi mai periculoasă și decât mezelurile. De altfel e și adorată de români.
18.05.2024 | 22:00
Leguma de sezon care te poate baga direct in spital E preferata de romani dar poate fi mai periculoasa decat mezelurile
Leguma de sezon care te poate băga direct în spital. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O legumă de sezon te poate băga în spital și poate fi extrem de periculoasă. Românii o adoră și o consumă în special în diete, datorită beneficiilor pe care le are. De ce reprezintă însă un pericol?

Leguma de sezon care te poate băga direct în spital

Ne mai despart doar câteva zile de vară. Iar între timp, o mare parte dintre legumele adorate de români s-au copt deja. Adevărul este însă că trebuie să fim atenți, pentru că pericolele sunt de mari.

ADVERTISEMENT

Leguma de sezon care te poate băga direct în spital este chiar banala salată verde. O știi și tu foarte bine. E accesibilă la preț, se găsește în orice magazin și în orice alimentară și are o mulțime de beneficii pentru organism.

De altfel salata verde e recomandată și în diete. E bogată în vitamine, minerale și are calciu, magneziu, dar și potasiu din plin. Se pare însă că există niște pericole despre care nimeni nu vorbește.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii britanici au aflat că salata verde poate provoca anumite boli alimentare. Aceasta este cultivată direct în sol. Astfel, există anumiți agenți patogeni care nu pot fi distruși doar la o simplă spălare.

Cât de periculoasă poate fi salata verde

Cât de periculoasă este, de fapt, leguma de sezon? Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au vrut să afle ce impact au condițiile de mediu asupra alimentelor. Iar în urma rezultatelor, s-ar părea că salata verde e una dintre cele mai nocive legume pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Și se pare că nu este singura de pe listă. Și vinetele, dar și țelina și castraveții pot fi considerați un pericol, spun cercetătorii, având la bază rezultatele studiului efectuat recent.

“Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale și co-autor al acestui studiu.

ADVERTISEMENT

În urma analizei s-a aflat că o banală salată verde poate fi mai periculoasă și decât un hamburger. Vorbim însă despre salata verde vândută în magazine, nu despre cea proaspăt culeasă din curtea proprie.

Se pare că în Marea Britanie s-a înregistrat un val de infecții gastro-intestinale, iar salata verde era principalul vinovat, arată Telegraph. În cadrul studiului s-a mai aflat și că anumite bacterii găsite în pungile de salată nu puteai fi distruse.

Se pare că sute de persoane s-au infectat, iar salatele analizate conțineau Cryptosporidium. Tocmai din acest motiv, înainte de a consuma leguma de sezon, este bine să fim extrem de atenți. Un alt factor important îl reprezintă și faptul că frunzele rețin foarte multe pesticide.

ADVERTISEMENT
Ivana Knoll demontează mituri înainte de Euro 2024, într-un interviu în Bild. Vârsta...
Ivana Knoll demontează mituri înainte de Euro 2024, într-un interviu în Bild. Vârsta ei reală, oferta de la OnlyFans și jobul ideal: „Asta vreau”
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român...
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român pregătit de americani la Harvard vine cu vești proaste
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”....
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024
Alegeri locale 2024 LIVE TEXT. Rezultate parţiale şi paralele: cine sunt primarii din...
Alegeri locale 2024 LIVE TEXT. Rezultate parţiale şi paralele: cine sunt primarii din marile oraşe
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita...
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita lui! Radiază de fericire împreună
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum...
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum arată mama sa. Ipostaza rară cu Mariana Simion
Ileana Lazariuc, imagini publice cu băieții ei. Cum arată copiii lui Alexandru Țiriac
Ileana Lazariuc, imagini publice cu băieții ei. Cum arată copiii lui Alexandru Țiriac
Avem rezultatele alegerilor, surprize mari la sectoare, dar şi în marile oraşe
Avem rezultatele alegerilor, surprize mari la sectoare, dar şi în marile oraşe
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea...
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea și-a părăsit fosta soție