Life

Leguma din România care a generat mari controverse în piețe și în supermarketuri. Românii ajung să plătească și un preț triplu pentru ea

O legumă nelipsită din piețele și supermarketurile din România a generat controverse. Diferența uriașă de preț i-a înfuriat la culme pe români.
30.05.2024 | 00:28
Leguma din Romania care a generat mari controverse in piete si in supermarketuri Romanii ajung sa plateasca si un pret triplu pentru ea
Leguma din România care a generat mari controverse în piețe și în supermarketuri. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prețul legumelor a crescut considerabil în piețele și supermarketurile de la noi, iar românii ajung să plătească dublu sau chiar triplu pentru ele, față de anii precedenți.

Kilogramul de castraveți a ajuns să coste 7 lei

Românii știu deja că legumele se vând în marile magazile la prețuri mult mai mari față de cele vândute de producători, însă mulți dintre ei nu se gândeau că diferențele sunt uriașe.

ADVERTISEMENT

În acest an, legumicultorii spun că sunt nemulțumiți de mersul pieței și reclamă că primesc prețuri derizorii pentru produsele lor care ulterior sunt comercializate în marile magazine la prețuri de trei ori mai mari.

Recent, o familie de legumicultori din celebra comună Matca, din județul Galați, a făcut o postare pe rețelele de socializare, în care a dezvăluit că vinde castraveții în piața din comună cu un leu kilogramul.

ADVERTISEMENT

Potrivit micilor producători, același tip de castraveți se vinde într-un mare lanț de magazine cu la un preț de șapte ori mai mare, respectiv 7 lei/kg.

Postarea legumicultorilor din Matca a stârnit un val de reacții din partea micilor producători care s-au arătat extrem de revoltați de tot ce se întâmplă în piață.

ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de castraveți în Capitală

Mai mult, unii dintre ei au subliniat că cei din Matca sunt norocoși dacă primesc un leu pe kilogramul de castraveți pentru că în alte zone prețul este de  70 – 80 de bani.

Pentru ca munca lor să nu se ducă pe apa sâmbetei și să își recupereze cât de cât investiția, alți legumicultori au spus că au ales să nu vândă la angro, ci să meargă direct în piețele mai mari, unde dau castraveții cu 2,5 lei/kg.

ADVERTISEMENT

Totodată, un alt mic producător a dezvăluit că în București un kilogram de castraveți costă 8 lei, iar în marile lanțuri de retail legumele nu au aceiași calitate ca și cele de la fermă.

„Problema e, că nu am văzut niciodată, în niciunul din marile magazine, marfă românească de calitate! Țin intentionat (probabil) marfa românească cea mai proastă, doar pentru a face antireclamă și automat să se vândă cea care arată mai bine! La ce castraveți frumoși sunt la Matca (cu mici excepții), cei din poze par de acum 100 de ani în urmă!”, a scris un legumicultor.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României