Dietele bazate pe legume sunt mereu benefice organismului. Potrivit specialiștilor, există o legumă care ”blochează” simptomele artritei și care reduce riscul de fracturi. Românii o pot cumpăra din piață cu 5 lei.
Primăvara este sezonul legumelor și al fructelor. Alimentația tuturor începe să se schimbe, iar trufandalele de sezon sunt nelipsite. Dintre toate, una singură este considerată un remediu natural pentru artrită.
Ceapa este considerată un aliment minune pentru persoanele care suferă de artrită. Această legumă pe care mulți o consideră banală are o mulțime de proprietăți pentru organism, datorită conținutului de flavonoide.
Flavonoidele din compoziția cepei sunt esențiale pentru a proteja corpul de radicalii liberi. Pe lângă asta, ceapa are conținut scăzut de calorii, nu are grăsimi și poate fi consumată fără rețineri.
Pentru a demonstra beneficiile cepei, de-a lungul timpului, au fost realizate mai multe studii. Universitatea Cornell a descoperit că ceapa roșie și galbenă conțin multe substanțe chimice benefice pentru combaterea bolilor.
Ceapa nu este considerată doar un ingredient de bază în bucătăria românilor, ci este considerat și un adevărat supliment cu multe beneficii pentru organism. Ceapa întărește sistemul imunitar, datorită conținutului de antioxidanți și vitamina C și este benefică pentru sănătatea inimii.
Această legumă pe care românii o găsesc pe tarabe ajută și digestia. Fiind bogată în fibre prebiotice, în special inulină, ceapa hrănește bacteriile bune din intestine și susține digestia sănătoasă.
Ceapa este recunoscută pentru că luptă împotriva stresului oxidativ și sprijină sănătatea creierului. Datorită antioxidanților, consumul regulat de ceapă poate încetini îmbătrânirea prematură și previne apariția bolilor neurodegenerative.
Pe lângă aceste beneficii, ceapa conține și compuși sulfuroși și quercetina care ajută la menținerea glicemiei stabile. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice, ceapa crudă are efect împotriva bacteriilor precum E. coli sau Staphylococcus aureus.
Nutriționiștii recomandă tuturor să o includă ceapa în alimentație și în diverse preparate. Ceapa poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită în salate, sandvișuri sau ca garnitură pentru diverse preparate.