Life

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. Românii o evită, deși e plină de vitamine și e una dintre cele mai sănătoase

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic, deoarece e printre cele mai sănătoase. Are multe vitamine, dar românii o evită.
30.03.2024 | 10:04
Leguma pe care e bine sa o mananci zilnic Romanii o evita desi e plina de vitamine si e una dintre cele mai sanatoase
Ce legumă e bine să mănânci zilnic. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic, deoarece are multe beneficii pentru sănătate. Conține multe vitamine și este printre cele mai sănătoase alimente.

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. Are multe vitamine și minerale, dar românii o evită

Este vorba despre spanac, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Conține numeroase vitamine și minerale și este considerat un super-aliment.

ADVERTISEMENT

Are calități superioare antioxidante, iar consumul de spanac reglează anumite procese interne, precum curățarea sângelui sau reducerea anemiei. Totodată, ajută la detoxifiere și întărește imunitatea.

Spanacul conține fibre insolubile, fier, potasiu, magneziu, calciu, dar și vitaminele A, C. K1, B6, B9 și E și acid folic. Mai conține și compuși vegetali, precum luteină, nitrați, kaempferol, quercetină sau zeaxantina.

ADVERTISEMENT

Datorită conținutului ridicat de nitrați, spanacul contribuie la reglare nivelurilor tensiunii arteriale, precum și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

În plus, spanacul ajută și la menținerea sănătății tractului digestiv și prevenirea constipației, deoarece are un conținut ridicat de apă și fibre. Acesta contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății oaselor, datorită conținutului de vitamina K.

ADVERTISEMENT

Spanacul are beneficii pentru păr și piele datorită vitaminelor pe care le conține. Acest aliment reduce producția de sebum și este necesară pentru creșterea tuturor țesuturillor corpului.

De asemenea, vitamina C susține producția de colagen, care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și al părului. Consumul de spanac ajută la prevenirea deficitului de fier, motiv pentru care este un aliment pe care e bine să-l includem în dietă. Mai mult, ajută și la prevenirea căderii părului.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care e bine să consumi regulat spanac este faptul că acesta poate ajuta la reglarea nivelului glicemiei. Spanacul conține acid alfa lipoic, un antoxidant care poate contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea sensibilității la insulă în cazul pacienților cu diabet, conform unor studii.

Joy Bauer, expert în nutriție, spune că spanacul este cea mai sănătoasă legumă datorită conținutului de vitamine și minerale, la Today. Aceasta a menționat unele dintre beneficii, cum ar fi menținerea sănătății ochilor.

Luteina și zeaxatina din spanac sunt substanțele care contribuie la sănătatea vederii. Consumul de spanac poate ajuta la reducerea riscului de tulburări oculare care au legătură cu vârsta, precum degenerescența maculară.

ADVERTISEMENT
Tags: