Tu știi care e leguma pe care să nu o speli niciodată înainte să o mănânci? Avem o mulțime de fructe și de legume din care putem alege, însă fiecare în parte are anumite proprietăți pe care e bine să le cunoaștem.
Mesele bogate în fructe sau legume sunt cele mai delicioase, dar și sănătoase. Ele pot fi preparate sub formă de salate, ori pot fi tăiate sau fierte. Iar înainte de orice proces, toți avem grijă să le spălăm bine.
Adevărul e că există anumite alimente care nu trebuie spălate niciodată. Este vorba despre niște excepții, însă este bine să ținem cont de anumite sfaturi pentru că ne vor aduce beneficii în viitor.
Care e leguma pe care să nu o speli înainte să o mănânci? Dacă ai cumpărat cumva o salată la pungă, sau rucola, nu le spăla înainte de consum. Nu e ca și cum le-ai fi luat din grădină, iar acestea ar avea pământ, sau alte bacterii.
De altfel orice produs ambalat a fost spălat de mai multe ori înainte. Astfel, dacă îl mai speli și tu nu vei avea nimic de câștigat. Din contră, poți avea chiar probleme grave, arată csid.ro.
De ce nu trebuie să speli această legumă înainte să o mănânci și la ce pericol te expui? Specialiștii spun că dacă spălăm salata ambalată deja, crește riscul de contaminare cu alte bacterii din chiuvetă.
De asemenea, blatul din bucătărie poate fi și el mediul preferat al bacteriilor, atât timp cât o scoatem și o lăsăm acolo câteva minute. Astfel, deși tu vrei să fii în siguranță, adevărul e că poți să ajungi să îți contaminezi legumele fără ca măcar să îți dai seama.
Aceste lucruri sunt confirmate chiar și de către experți. Ei susțin că procesarea modernă și tehnicile de procesare au ușurat transportarea produselor verzi. Mai mult de atât, acestea ajung în siguranță la clienți, fără alte riscuri.
Mai trebuie știut și că înainte să pui salata într-un bol, este bine să ai mâinile curate. Spală-te pe mâini bine și ai grijă ca și vasele folosite, dar și tacâmurile să fie dezinfectate înainte. De asemenea, curăță chiuveta regulat, pentru a elimina posibilul risc de contaminare.