Cred că mulți dintre noi avem reflexul de a băga toate alimentele la frigider, crezând că așa vor rămâne proaspete mai mult timp. Dar puțini știu despre leguma care se poate strica în câteva zile, dacă o depozitezi în frigider.
Leguma care suferă cel mai mult de pe urma temperaturilor scăzute este cartoful. Deși pare greu de crezut, cartofii nu trebuie ținuți la fridiger deoarece se strică rapid și pot deveni periculoși atunci când îi consumăm.
Ce se întâmplă când lași cartofii în frigider? Ei bine, temperaturile joase transformă rapid amidonul în zahăr, ceea ce le strică și gustul și textura, ne informează playtech.ro. Cel mai bine e să ții cartofii într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi cămara.
Dacă se înmoaie sau încolțesc, cartofii nu mai sunt buni de mâncat. Este indicat să-i arunci ca să nu-ți strice întregul preparat.
Roșiile, de asemenea, nu ar trebui păstrate niciodată la rece. Frigiderul le oprește procesul de coacere naturală și le face să-și piardă aroma gustoasă. Mai bine le ții la temperatura camerei, dar ferite de razele directe ale soarelui.
În continuarea listei se găsesc ceapa și usturoiul. Umiditatea mare din frigider va determina ceapa să mucegăiască rapid, iar usturoiul va încolți mult mai rapid, pierzându-și din nutrienți și gust.
Dovleceii sunt și ei sensibili la temperaturile joase, astfel că devin apoși și își pierd fermitatea. Mai mult, pot dezvolta pete moi care îi strică rapid.
Vinetele și roșiile fac parte din aceeași categorie de alimente, ceea ce le face extrem de sensibile la frig. Dacă le ții în frigider, fac pete maronii și își pierd din prospețime foarte repede. Cel mai bine este să depozitezi vinetele într-un loc răcoros, la temperauri moderate.
Un sfat general ar fi să verifici regulat legumele, indiferent unde le ții. Dacă vezi că încep să se înmoaie sau să facă pete, este recomandat să le folosești imediat sau le îndepărtezi pentru a nu afecta și restul.