News

”Leguma regilor”, afacerea de succes a unui român, după ce s-a întors din Germania. Vinde 1 kg cu 40 de lei

Un român impresionează prin afacerea sa cu ”leguma regilor”, după ce s-a întors din Germania. El are o cerere mare de cumpărare și vinde 1 kg cu 40 de lei.
17.05.2022 | 11:56
Leguma regilor afacerea de succes a unui roman dupa ce sa intors din Germania Vinde 1 kg cu 40 de lei
Cum a reușit un român să aibă succes cu ”Leguma regilor”, după ce s-a întors din Germania. Sursa foto: captură video Observator/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce a muncit o bună perioadă în Germania, un bărbat din Târgu Mureș s-a întors în România și a decis să-și deschidă o afacere cu ”leguma regilor”. Nu mare i-a fost mirarea când a văzut câtă cerere de cumpărare are.

”Leguma regilor” i-a adus succesul unui român, după ce s-a întors din Germania

Ferencz Demeter, un cetățean din comuna Filpişu Mic, Târgu Mureș, îi ademenește pe mulți români cu producția lui de sparanghel. Tuturor, el le vinde 1 kg cu 40 de lei, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, a fost mare aglomerație la taraba lui din Bulevardul Cetăţii, deoarece leguma este nu doar gustoasă, ci și bogată în vitamine extrem de benefice organismului nostru.

Ferencz Demeter se laudă cu două hectare și jumătate de teren, pe care a plantat sparanghel. De la an, la an, a observat că românii sunt tot mai interesați de ”leguma regilor” și nu se uită la preț.

ADVERTISEMENT

”A fost şi este o plantă care se încadrează în primele 10 plante ca importanţă, atât alimentară cât şi – aş putea zice – terapeutică.

Acest produs, în afara faptului că are un gust excelent, are şi o cantitate mare de vitamine începând de la complexul A, B, B1, B2, B3, B12, K si E”, a declarat Liviu Todoran, de profesie doctor specialist în Alimentație Publică.

ADVERTISEMENT

Cum se consumă ”leguma regilor”

Sparanghelul este foarte căutat de bucătari, în special. Aceștia prepară leguma fie pe grătar, fie o aburesc. Așa reușesc să dea o aromă cât mai plăcută bucatelor lor.

”O să vă pregătim un antricot românesc, din carne românească şi cu sparanghel la grătar. Sparanghelul îl folosim ca şi garnitură. Să dăm o cromatică farfuriei noastre.

ADVERTISEMENT

Vom folosi şi o salată de rucolla, roşii cherry şi parmezan. Grătarul trebuie să fie foarte încins. Eu folosesc foarte multă sare grunjoasă. M-am gândit să asezonăm carnea noastră cu un sparanghel proaspăt.

Un sparanghel verde, un sparanghel alb”, a explicat chef Ionuţ Papară pentru sursa menționată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: