Leguma uimitoare cultivată într-o seră din București. Are un gust aparte, este o combinație între aroma de mango și papaya și nu este de mirate că prezintă interes pentru mulți gurmanzi.
În ultima vreme, solul românesc a început să fie din ce în ce mai potrivit pentru fel de fel de legume și fructe excepționale. Mai nou, legumelor tradiționale le fac concurență soiurile cu gust aparte.
Este și cazul ardeiului Tatayoyo. Este un soi nou de ardei cu care nu sunt familiarizați prea mulți români. Gustul lui, însă, este o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Tatayoyo este un ardei care combină gusturile mai multor fructe. Cele mai pregnante note sunt cele de ananas, papaya și mango. Toate aceste arome culminează cu gustul de ierburi proaspete.
Chiar dacă numele său este unul exotic, ardeiul Tatayoyo a început să fie cultivat și în România. Mai exact, într-o seră din București, acolo unde plantele înalte de 4 metri se simt ca la ele acasă.
Leguma inedită nu diferă cu mult față de un ardei clasic. Cel puțin, nu din punct de vedere al aspectului. Este portocaliu și are dimensiuni un pic mai mici decât ardeii cu care sunt obișnuiți românii.
Tatayoyo se găsește peste tot, atât în magazine, cât și în mediul online. Pofticioșii care vor să îl încerce trebuie aibă un buget generos. 200 de grame de Tatayoyo costă între 10-12 lei.
Gustul acestei legume a început să îi cucerească pe români. Explozia de arome unice este din ce în ce mai căutată, numai anul acesta plecând din sera de la București 10 tone de ardei Tatayoyo.
Ardeiul Tatayoyo a fost dezvoltat de o companie olandeză. Legumele au fost create special pentru a reprezenta un mix de arome, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite în diverse preparate.
Ardeii Tatayoyo sunt o adevărată evoluție în categoria legumelor din care fac parte. În 2023, acești ardei au câștigat premiul pentru inovație din cadrul evenimentului Fruit Logistica din Berlin.