Life

Legume care se plantează în iunie în grădină. Lista completă a unui grădinar cu experiență

Legume care se plantează în iunie în grădină. Care este lista completă a acestora, conform unor grădinari cu experiență.
28.05.2023 | 18:06
Legume care se planteaza in iunie in gradina Lista completa a unui gradinar cu experienta
Legume care se plantează în iunie în grădină. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Legume care se plantează în iunie în grădină. Care este lista completă pentru cei care vor să își cultive propriile recolte. Prima lună de vară vine cu o veste bună pentru cei care vor să cultive legume acasă.

Legume care se plantează în iunie în grădină

Acum este luna în care se plantează unele dintre cele mai iubite legume, cum ar fi roșiile, ardeii sau castraveții. Și varza și conopida se plantează tot acum, iar ele urmează să fie recoltate la toamnă.

ADVERTISEMENT

Iată un calendar al legumelor care trebuie cultivate în luna iunie în grădină. Între întâi și 10 iunie se seamănă varza pentru producția de vară, guliile, castraveții, mărarul și fasolea verde.

De asemenea, tot acum se mai plantează și porumbul dulce sau varza creață, scrie Agrointel. Începând cu data de 10 iunie și până pe 20 iulie, grădinarii pot să mai pună fasole verde, castraveți, mărar și porumb dulce.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii, începând cu 20 iunie și până pe 30 iunie, se mai plantează varza pentru producția de toamnă, sfecla roșie și cartofii de toamnă. Și acum se mai poate pune fasolea verde ori castraveții sau guliile.

În iunie se mai plantează în grădină și răsaduri

Luna iunie este bună și pentru plantarea în grădină a răsadurilor de legume. Dacă nu ați avut timp să le plantați pe toate până acum, aveți timp la începutul primei luni de vară.

ADVERTISEMENT

Este vorba doar despre răsadurile de roșii, ardei și vinete. Tot în iunie se plantează și conopida, varza roșie, broccoli și varza de toamnă, pe solurile fertilizate. Un sfat foarte bun este acela că trebuie ca răsadurile de varză să se planteze când au deja cinci frunze.

În iunie se seamănă și cultura a doua de legume. Puteți cultiva în locul unde a fost ceapa verde, salata sau spanacul, ridichiile de toamnă, fasole sau castraveți de toamnă.

ADVERTISEMENT

În iunie se pot cultiva fasolea și mazărea, iar ele urmează să fie recoltate din septembrie  Și salata mai poate fi semănată în iunie în tăvițe sau alveole.  Tot în iunie mai pot fi semănate și ridichiile.

ADVERTISEMENT
Tags: