Life

Legumele care devin superalimente când sunt preparate termic. Sunt delicioase și pline de vitamine

Acestea sunt legumele care se transformă în superalimente după ce sunt gătite termic. Sunt savuroase și bogate în vitamine.
20.05.2025 | 07:45
Legumele care devin superalimente cand sunt preparate termic Sunt delicioase si pline de vitamine
Ce legume devin superalimente când sunt gătite. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Nutriționiștii consideră că legumele sunt sănătoase atunci când sunt consumate crude. Nu este și cazul unora dintre ele, care devin superalimente când sunt preparate termic. Specialiștii le recomandă pentru că sunt delicioase și pline de vitamine, ideale pentru prânz sau cină.

Legumele care devin superalimente când sunt preparate termic

Legumele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică pentru că sunt de bază în întreaga lume. Iată care sunt cele care se transformă în superalimente după ce au fost gătite. Sunt savuroase și bogate în vitamine.

ADVERTISEMENT

Mare atenție, trebuie preparate corect și în mod eficient, fără a pierde toți nutrienții pe care îi conțin. Doar în felul acesta își dezvăluie cu adevărat potențialul hrănitor. Potrivit 20minutos.es, este vorba de 5 produse.

Printre acestea se numără morcovul care se recomandă să se gătească la abur. Specialiștii în nutriție vin cu acest sfat pentru a păstra cât mai mult betacaroten în compoziția sa. În plus, se digeră mult mai ușor în organism.

ADVERTISEMENT

A doua legumă care devine un superaliment atunci când este preparată termică este spanacul. E foarte important să se fiarbă înainte de a fi consumat. În felul acesta va păstra în interior mai mult fier și calciu.

De asemenea, experții susțin că roșia gătită are în compoziția sa de 10 ori mai mult licopen decât atunci când este consumată crudă. Și unde mai pui faptul că licopenul este solubil în grăsimi, ceea ce înseamnă că este absorbit în organism atunci când este consumat alături de acestea.

ADVERTISEMENT

Conopida, o legumă care se transformă în superaliment la gătit

Conopida este o altă legumă delicioasă și versatilă, care se pretează la numeroase preparate culinare. Nutriționiștii susțin că se transformă într-un superaliment atunci când este gătită într-un anumit fel, și anume la abur.

ADVERTISEMENT

Doar prin acest proces își păstrează nutrienții din compoziție. În plus, devine mai ușor de digerat atunci când este consumată la masa de prânz sau la o cină ușoară. De asemenea, sfecla este un alt produs savuros ce nu trebuie să lipsească din alimentație.

Sfecla fiartă are rolul de a crește rezistența fizică. Mai mult decât atât, nutriționiștii sunt de părere că reduce colesterolul rău datorită fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea acestora din organism.

Tags: