Life

Legumele care scad glicemia și îmbunătățesc controlul zahărului din sânge. Le găsești la toate magazinele

Legumele care scad glicemia. Nu costă mult și sunt la îndemâna oricui, dar fac minuni pentru organismul uman.
05.12.2024 | 21:16
Legumele care scad glicemia si imbunatatesc controlul zaharului din sange Le gasesti la toate magazinele
Care sunt legumele care scad glicemia. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Legumele care scad glicemia pot fi găsite cu ușurință în majoritatea magazinelor. În plus, prețul lor este accesibil, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru oricine dorește să își regleze nivelul de zahăr din sânge fără a depăși bugetul.

Legumele care scad glicemia

Glicemia reprezintă la cantitatea de glucoză din sânge, glucoză pe care organismul o obține din alimentele bogate în zaharuri, din fructe și cereale, precum și din produsele care conțin o cantitate ridicată de carbohidrați.

ADVERTISEMENT

Glucoza reprezintă o sursă crucială de energie pentru corp, având un rol esențial în funcționarea creierului și a mușchilor. Atâta timp cât nivelul de glucoză se menține în limite normale, poți consuma dulciuri cu moderație, dar este recomandat să te concentrezi mai ales pe fructele bogate în glucoză.

Dacă nivelul zahărului din sânge se apropie de limitele superioare, este recomandat să incluzi în dietă mai multe alimente care ajută la reglarea glicemiei. Și ce nu știu multe persoane, este că aceste produse sunt la îndemâna oricui.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre alimentele care au un conținut ridicat de vitamina C, antioxidanți și potasiu. Fructele și legumele sunt cele care pot să scadă glicemia, iar din ultima categorie pot fi amintite mai multe.

Se găsesc în toate magazinele

Morcovii cruzi nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Aceștia te ajută să ții zahărul din sânge sub control. De menționat este faptul că, dacă morcovii sunt consumați fierți sau copți, efectul lor asupra glicemiei nu mai este același.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, fasolea verde este recomandată pentru scăderea glicemiei. Aceasta poate fi adăugată în ciorbe, salate de iarnă, garnituri de legume sau mâncăruri cu sos de roșii.

Sparanghelul, o legumă crocantă și delicioasă, se prepară ușor, fie prin fierbere la aburi câteva minute, fie pe grătar, stropit cu puțin ulei, suc de lămâie sau sosuri simple. Datorită conținutului ridicat de fibre și a enzimelor puternice, sparanghelul este un aliment excelent pentru controlul glicemiei.

ADVERTISEMENT

Printre legumele care scad glicemia se numără și ceapa. Consumat în stare crudă, acest aliment este foarte bun pentru controlul zahărului din sânge, notează publicația libertatea.ro. 

ADVERTISEMENT