Life

Legumele care te îngrașă la fel de mult ca micii sau pizza. Toți românii le consumă fără să știe adevărul

Legumele care îți aduc kilograme în plus și au aceleași calorii ca micii și pizza. Toată lumea trebuie să știe care este realitatea.
29.01.2023 | 14:25
Legumele care te ingrasa la fel de mult ca micii sau pizza Toti romanii le consuma fara sa stie adevarul
Legumele care îți aduc kilograme în plus și au aceleași calorii ca micii și pizza. Toată lumea trebuie să știe care este realitatea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Legumele care te îngraşă la fel de mult ca micii sau pizza. Toți românii le consumă fără să știe adevărul despre rădăcinoasele care au destul de multe calorii. Descoperă care sunt cele pe care e bine să le eviți dacă vrei să slăbești.

Legumele care îți aduc kilograme în plus și au aceleași calorii ca micii și pizza. Toată lumea trebuie să știe care este realitatea

Printre leguminoasele care îți aduc kilograme în plus, fără să știi asta, se numără cartoful. Este foarte consumat de oameni, însă are multe calorii. Specialiștii spun că aceștia sunt o adevărată bombă calorică indiferent că sunt copți, fierți sau prăjiți.

ADVERTISEMENT

Dacă vreți să eliminați câteva kilograme trebuie să îi consumați natur, fierți în apă după ce au fost curățați. Totodată, nutriționiștii spun că e bine să evitați cartofii ducli pentru că dublu calorii față de cei normali.

Fasolea este o altă legumă care are aceleași calorii ca micii și pizza, mai ales dacă este făcută iahnie. În aceeași categorie se mai află țelina și păstârnacul care nu sunt deloc ideală pentru o dietă perfectă și sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, legumele albe au la rândul lor foarte multe calorii, în ciuda faptului că sunt folosite foarte des în salate sau supă.

De asemenea, avocado, care deşi este considerat fruct de foarte multă lume, are aproape acelaşi număr de calorii ca şi cartoful.

ADVERTISEMENT

Ce legume se consumă cu moderație

Pe de altă parte, specialiștii în domeniul alimentar ne atrag atenția asupra legumelor care trebuie consumate cu moderație. La polul opus, cele care sunt perfecte pentru sănătate sunt spanacul, salata verde și broccoli.

„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dieta noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație.

ADVERTISEMENT

Legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salata verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre”, a spus nutriționisul Tania Dempsey, conform doctorulzilei.ro.

ADVERTISEMENT