Life

Legumele rare cu care poți să dai lovitura dacă le cultivi în grădina ta. Se plătesc bani frumoși pentru ele în supermarketuri

Legumele rare pe care poți să le cultivi în grădina ta și cu care poți să dai lovitura. Se plătesc mulți bani pentru ele.
02.04.2023 | 07:01
Legumele rare cu care poti sa dai lovitura daca le cultivi in gradina ta Se platesc bani frumosi pentru ele in supermarketuri
Legumele rare cu care poți să dai lovitura. Supermarketurile le caută. Foto agro-feed.ru
ADVERTISEMENT

Care sunt legumele rare cu care poți să dai lovitura. Poți să le cultivi chiar tu în grădina ta, iar supermarketurile plătesc bani frumoși pentru vânzătorii lor.

Legumele rare cu care poți să dai lovitura. Supermarketurile le caută

Morcovii multicolori sunt unele dintre legumele pe care ai putea să le cultivi la tine în grădină. Aceștia sunt extrem de populari în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Aceste legume rare sunt foarte bune la gust, dar sunt mai interesante pentru că au culori aparte. Aceștia există în culori mai galbene, mai roșii sau chiar mov.

Un alt sortiment interesant de legume pentru care să plătesc bani frumoși în supermarketuri sunt cele de conopidă. Există sortimente de culoare verde, portocalie și chiar mov.

ADVERTISEMENT

Acestea au gusturi diferite față de banala conopidă albă cu care suntem obișnuiți. Poate nu știați acest lucru dar există o mulțime de sortimente de vinete. Și pentru acestea se plătesc bani buni în supermarketuri.

Legumele rare cultivate.
Legumele rare cultivate. Broccoli mov, conopidă diverse culori, vănăta albă și pitică, morcovii mov și galbeni

Poți să crești acasă vinete albe sau ridichi pepene

Un exemplu în acest sens sunt vinetele albe, care au început să apară în ultimii ani și la noi în țară. Alte legume rare nu sunt prea greu de cultivat și poți să le crești chiar tu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă clasicele soiuri de vinete mai există și cele de culoare galbenă, verde sau mov deschis ori cele pitice. Alte legume mai rare pe care poți să le cultivi la tine în grădina sunt așa numite ridichiile pepene (Ridichea Watermelon).

Acestea sunt numite așa datorită culorii miezului care seamănă foarte mult cu cel al unui pepene roșu. Ele se dezvoltă foarte bine primăvara și toamna și se coc în circa 55 de zile.

ADVERTISEMENT

Dacă ești un fan al broccoli, o legumă foarte sănătoasă, trebuie să știi că există și varianta mov. Ce interesați poți să cultive acasă broccoli mov, o varietate mai aromată a acelui verde și mai zemoasă.

Acesta are un tip de maturizare mai îndelungat. Iar vestea proastă este că culoarea lui nu rămâne mov la gătit!

ADVERTISEMENT
Tags: