Fotbal intern

Golgheterul adus de Steaua a jucat PORTAR pînă la 15 ani!

Steaua a ajuns la un acord cu Valentin Lemnaru! Gigi Becali a bătut palma  cu Florian Walter, care urmează să primească 500.000 de euro în schimbul jucătorului. Lemnaru va ajunge din vară în...
01.05.2014 | 10:35
Golgheterul adus de Steaua a jucat PORTAR pina la 15 ani
ADVERTISEMENT

Steaua a ajuns la un acord cu Valentin Lemnaru! Gigi Becali a bătut palma  cu Florian Walter, care urmează să primească 500.000 de euro în schimbul jucătorului. Lemnaru va ajunge din vară în Ghencea şi va avea un salariu lunar de 12.000 de euro. Puţini ştiu, însă, că atacantul venit de la U Cluj a fost… portar pînă la 15 ani şi a cucerit un titlu al României cu… Dinamo, chiar dacă a jucat numai cîteva minute!

A obţinut singur 18 puncte şi a marcat jumătate din golurile echipei!

Crescut de Sportul Studenţesc, Valentin Lemnaru este practic cel care a scos, aproape de unul singur, echipa “şepcilor roşii” din zona nisipurilor mişcătoare. Cel puţin pentru moment, ardelenii au ieşit în afara zonei retrogradării, iar cifrele lui Lemnaru sînt incredibile. Clujenii au punctat în acest an competiţional de 24 de ori, ceea ce înseamnă că atacantul şi-a trecut în cont mai bine de jumătate dintre acestea, mai exact 54 la sută! Vali a deschis robinetul de goluri abia în octombrie, dar mulţumită reuşitelor sale, în “contul” clubului au intrat 18 puncte din totalul de 30 acumulate pînă în prezent. Aşadar, 60 la sută dintre ele sînt în proporţie foarte mare meritul lui Lemnaru. În ciuda acestui fapt, atacantul rămîne modest, dar dezvăluie şi secretul pe care îl are. “Cu Mihai Teja antrenor mi-a mers foarte bine. Este un tehnician tînăr, care a format un grup foarte unit aici. Ca să îmi iasă jocul aşa bine, încerc să exersez cît de mult pot şi după antrenamente. O fac tot mai des în ultimul timp. Cel mai important este să ne salvăm de la retrogradare. Altfel, dacă iau titlul de golgheter, nu are nici o valoare…”, a declarat Lemnaru pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Cluj Arena” îi poartă noroc

Lemnaru ar fi putut avea şi mai multe goluri, dacă stăm să ne gîndim că a ratat două lovituri de la 11 metri în actualul sezon, în meciul cu Botoşani fiind prima dată cînd a transformat un penalty. Un alt aspect important este că fotbalistul are o afinitate deosebită pentru “Cluj Arena”, motiv pentru care 10 dintre goluri au venit pe stadionul care găzduieşte meciurile ardelenilor. Performanţe care, cel puţin teoretic, ar trebui să-l aducă în atenţia selecţionerului Victor Piţurcă, cu toate că jucătorul este foarte aproape să schimbe prefixul (face 30 de ani în iunie) şi încă nu are nicio apariţie sub tricolor.

A jucat portar pînă la 15 ani!

Explozia atacantului “şepcilor roşii” este una poate neaşteptată, avînd în vedere traseul sinusoidal pe care cariera sa l-a urmat încă din juniorat. Cel mai surprinzător episod este, poate, cel din care descoperim că Lemnaru a început fotbalul pe postul de… portar. Şi nu a fost doar o conjunctură, pentru că golgheterul Ligii 1 a fost între buturi pînă la 15 ani! „Am evoluat în poartă tot junioratul, de cînd m-am apucat, de la 9 ani. La Sportul Studenţesc acolo am şi jucat în primul an, după care am decis să mă duc în atac. Eram mai mic de înălţime şi de aia am luat decizia asta. Se pare că pînă la urmă a fost cea mai bună”, ne-a declarat omul din avanposturile clujenilor, care în prezent măsoară 1.84 metri!

ADVERTISEMENT

Lemnaru

Campion cu Dinamo în 2007

Unul dintre cele mai importante momente din cariera lui Vali Lemnaru a fost transferul la Dinamo în 2006, pe cînd avea 23 de ani. Părea o vîrstă propice pentru a face performanţă, însă şansa nu a fost de partea lui, iar în trei ani nu a evoluat decît într-un singur meci în Liga 1 pentru “cîini”! Ironia sorţii e că partida a fost bifată tocmai în sezonul 2006-2007, la finalul căruia Dinamo a cucerit ultimul titlu de campioană a României pe care îl are în palmares. Un meci în trei sezoane, dar şi un titlu de campion al României! Nu a jucat prea mult atunci, dar e mîndru că a făcut parte din acea generaţie. “Acolo jucau Dănciulescu, Niculescu şi Ganea. Îmi era imposibil să mă impun. Eu mă bucuram că am ocazia să mă antrenez cu ei, am învăţat multe. La echipa a doua eram titular meci de meci, dar la prima nu am intrat decît 15 minute într-o partidă cu Universitatea Craiova”, a punctat atacantul pentru FANATIK.RO.

E dorit în naţionala Republicii Moldova!

“Ar fi fantastic pentru mine să ajung la naţională, dar nu simt nici o presiune acum. Nu pot să fiu decît mîndru şi să evoluez din ce în ce mai bine. Pe viitor, poate o să am o şansă să ajung acolo” , a declarat Lemnaru la finalul unei partide în urmă cu cîteva săptămîni. Dacă însă momentan nu există niciun semn concret că atacantul ar juca pentru selecţionata pregătită de Piţurcă, de serviciile sale s-au interesat, la începutul lui 2014, oficialii federaţiei din Republica Moldova! “Nu a fost ceva oficial, ci i s-au adresat nişte întrebări legate de posibilitatea ca el să joace în tricoul lor. Interes a existat”, au declarat surse din cadrul clubului pentru FANATIK.RO. Varianta este confirmată şi de Lemnaru, dar acesta lasă de înţeles că totul a trecut: “A fost doar o discuţie, însă eu nu am rude acolo şi ar fi fost imposibil. Am zis atunci că aş fi de acord dacă se poate, însă mi-am dat seama apoi că a fost o exagerare”. 

ADVERTISEMENT

Joacă tenis săptămînal şi e fan Ibrahimovic!

Lemnaru nu este doar un fotbalist bun, ci şi un împătimit iubitor de tenis. Chiar dacă fotbalul nu-i oferă prea mult timp liber, atacantul lui “U” joacă măcar o dată pe săptămînă tenis de cîmp. “Este marea mea pasiune şi, dacă am cînd, merg şi de două ori pe săptămînă să joc. Dacă nu, măcar o dată. În rest, nu ratez nimic din ce înseamnă filme noi”, a dezvăluit Lemnaru pentru FANATIK despre pasiunile pe care le are. Mai mult, Vali încearcă să fure cîte ceva şi de la idolul său, Zlatan Ibrahimovic: “Mă uit cu mare plăcere la meciurile în care joacă. Mi se pare cel mai bun atacant, ceea ce face pe teren este incredibil! Dar nu pot spune că încerc să-i fur execuţiile, mi-ar fi foarte greu. Îmi place să am stilul meu!”

 

2 ani a mai jucat LEMNARU la U Cluj între 2009 şi 2011, contribuind la promovarea echipei în Liga 1 în 2010

4-3 a fost scorul victoriei lui U Cluj pe terenul lui Dinamo în toamna lui 2007 în care LEMNARU a marcat împotriva echipei care l-a făcut campion!

Pariază pe Europa League la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

Tags: