Sport

INTERVIU EXCLUSIV: Cum înţeapă Ganea Dinamo şi Steaua şi ce mesaj are pentru Mutu!

Fostul antrenor al formaţiei, U Cluj, dar şi jucător al lui Dinamo, Ionel Ganea, a prefaţat pentru FANATIK.RO discuta de astăzi, de la ora 17.45. "Ganezu" le dă şanse clujenilor, despe care...
15.03.2014 | 12:20
INTERVIU EXCLUSIV Cum inteapa Ganea Dinamo si Steaua si ce mesaj are pentru Mutu

Fostul antrenor al formaţiei, U Cluj, dar şi jucător al lui Dinamo, Ionel Ganea, a prefaţat pentru FANATIK.RO discuta de astăzi, de la ora 17.45. “Ganezu” le dă şanse clujenilor, despe care spune că sînt favoriţii principali pentru cîştigarea partidei, deoarece echipa lui Mihai Teja joacă foarte bine pe teren propriu. Totodată, acesta intueşte că atacantul de la U Cluj, Lemnaru va face un meci mare.

Ionel, astăzi se dispută partida U Cluj-Dinamo, cine crezi că se va impune?

(rîde) De unde vrei să ştiu eu? Vor face egal ca să nu se supere nimeni, glumesc! Revenind la lucruri serioase eu cred că va ieşi un meci pe cinste. Îmi cunosc foarte bine fosta echipă, pe care am antrenat-0, şi cred că U Cluj porneşte favorită în acest joc.

Totuşi, cei de la U Cluj se luptă pentru salvarea de la retrogradare, nu crezi că le va fi greu să învingă Dinamo?

A, asta în mod cert! Însă, rezultatele din ultimele meciuri ale celor de la U Cluj spun multe. Băieţii lui Teja au jucat foarte bine în meciurile de-acasă, iar, în plus, chiar dacă au pierdut în Ghencea, am observat că le-au făcut mari probleme jucătorilor lui Reghecampf.

Există un jucător de la U Cluj care crezi că ar putea să facă diferenţa?

După părerea mea Lemnaru va fi cheia meciului pentru antrenorul celor de la U Cluj. Îl cunosc bine pe acest atacant, deoarece eu l-am adus la U. Mă bucur că el a confirmat în cele din urmă încrederea pe care eu am avut-o în el atunci cînd l-am transferat, însă din păcate pentru mine dar şi pentru el, s-a accidentat în perioada respectivă.

“Rotariu va ajunge un mare jucător la echipa naţională”

Cei de la Dinamo prababil au şi ei atuurile lor în jocul cu U Cluj, chiar nu le dai şanse? 

Domane fereşte! Nu am spus că Dinamo nu are şanse în acest joc, nu vreau să fiu înşeles greşit. Am spus de la început că va fi o dispută pe cinste. Flavius Stoican a format o echipă care atunci cînd jucătorii trag unul pentru altul, vezi rezultatul din Ghencea, Dinamo face meciuri mari. Chiar dacă au jucat mai slab în meciul cu Viitorul şi Corona, să fi sigur că pentru deplasarea de la Cluj antrenorul dinamoviştilor va ştii din nou cum să îşi motiveze jucătorii pentru un alt joc spectaculos.

Îţi place în mod deosebit vreun jucător de la Dinamo?

Îmi place puştiul Rotariu. El este un jucător tehnic, cu un şut stîng foarte bun, iar dacă va mai lucra la capitolul forţă, atunci va ajunge un jucător mare de echipa naţională.

Nu crezi că poate este totuşi supraevaluat de toată lumea?

Eu nu cred acest lucru. În momentul în care eşti monitorizat de mai multe formaţii din străinătate, atunci în seamnă că ai valoare, nu? În cunosc pe acest copil de pe vremea în care eu jucam la Timişoara,

“Mutu nu va mai fi convocat la naţională nici dacă dă 30 de goluri”

Ai fost un jucător cu meciuri multe la naţională şi în Liga I, ce părere ai de revenirea lui Mutu în fotbalul românesc?

Adi este un jucător foarte bun, iar după părerea mea, chiar dacă se află la 35 de ani, am văzut că evoluează cu determinare în joc. Am văzut că aleargă foarte mult pe teren şi cred că exemplul lui trebuie urmat de colegii săi mai tineri.

Crezi că Adi Mutu va mai reveni chiar şi la echipa naţională?

După părerea mea Mutu a greşit faţă de nea Piţi. Eu cred că el trebuia să îşi ceară scuze de la început, deoarece un jucător trebuie să aibă o altă conduită faţă de un antrenor. Mai mult de acest lucru eu cred că Mutu poate să marcheze şi 30 de goluri că selecţionerul tot nu o să îl convoace la naţională. Eu îl cunosc bine pe nea Piţi, iar cînd el zice ceva, atunci rar se mai schimbă.

“Steaua nu trebuie să se creadă deja campioană”

De lupta pentru titlu ce părere ai?

Eu cred că Steaua nu trebuie să se creadă deja campioană, ar face o mare greşeală. Consider că Astra şi Petrolul vor juca pînă la capăt pentru cîştigarea campionatului. În plus de asta revenirea lui Răzvan Lucescu este un mare cîştig pentru polieşteni, iar Reghecampf sînt conştient că ştie şi el acest lucru.

Cînd te vom reveda din nou pe banca tehnică?

După ce îmi voi termina defintiv litigiul cu cei de la U Clu sper că o să mă vedeţi din nou pe bancă  ca antrenor principal. Au fost unele tatonări cu Concordia Chiajna, dar pînă la urmă acestea nu s-au concretizat.

 

Tags: