Sporturi

Lennox Lewis, la 53 de ani: „Pentru 100 de milioane de euro revin în ring cu Mike Tyson!”

09.03.2019 | 20:02
Lennox Lewis la 53 de ani Pentru 100 de milioane de euro revin in ring cu Mike Tyson
Lennox Lewis, la 53 de ani

Ajuns la 53 de ani, britanicul Lennox Lewis nu a mai boxat într-un meci oficial din 2003, atunci când își încheia cariera la profesioniști cu o victorie de senzație împotriva lui Vitali Klitschko. 

Lennox Lewis – Mike Tyson, după 17 ani?

Încurajat de meciurile de box care au avut loc în ultimii ani, cu duelul Floyd Mayweather – Conor McGregor în cap de listă, Lewis nu ar spune nu unei partide istorice cu Mike Tyson. Cei doi pugiliști de legendă s-au întâlnit o singură dată în carieră, pe 8 iunie 2002, atunci când Lennox Lewis câștiga prin KO.

„Aș renunța la pijamale pentru 100 de milioane de euro. Vorbesc serios, arătați-mi hârtiile. Mike Tyson și cu mine avem același trecut. Chiar mă gândeam. În timp ce el era la închisoare, eu am continuat să boxez. Imediat după ce a ieșit de acolo, s-a apucat să boxeze și el. A făcut ce a știut, nu ce a iubit.

Mă uit la mulți pugiliști în vârstă și mă întreb ce-i face să reziste atât de mult timp în ring? Dar răspunsul e simplu: doar asta știu să facă. Nu se vor apuca de cântat sau de dansat. Sunt obligați să revină în ring pentru a produce bani” – a zis Lennox Lewis într-o emisiune dedicată sporturilor de contact, moderată de Joe Rogan.

Mike Tyson, un pugilist de legenda
Mike Tyson, un pugilist de legenda

Lennox Lewis și-a încheiat cariera cu un record fabulos, de 42 de victorii, doar două înfrângeri și o remiză. Mike Tyson (52 ani) a avut 50 de victorii și șase înfrângeri, însă majoritatea eșecurilor sale au venit pe final de carieră.

Tyson este privit de majoritatea specialiștilor drep cel mai bun pugilist de categoria grea din istorie, chiar și peste Muhammad Ali. În cea mai bună parte a carierei sale, Iron Mike a avut 45 de victorii și o singură înfrângere, rămasă în istorie, cu Buster Douglas.