Sport

Leo Grozavu a semnat prelungirea cu Sepsi și a primit o mărire importantă de salariu. Antrenorul confirmă Fanatik. Update exclusiv

Leo Grozavu va continua la Sepsi Sfântu Gheorghe şi a semnat prelungirea contractului după ce a calificat echipa în Europa.
31.05.2021 | 16:50
Leo Grozavu a semnat prelungirea cu Sepsi si a primit o marire importanta de salariu Antrenorul confirma Fanatik Update exclusiv
ADVERTISEMENT
31-05-2021
15:27

Leo Grozavu, încă un an la Sf. Gheorghe

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, antrenorul în vârstă de 53 de ani a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia înțelegerea cu Sepsi a fost prelungită.

„Noi am avut discuții de principiu de ceva timp, termenii erau discutați, mai erau câteva aspecte de pus la punct. Am renegociat contractul, am semnat pe încă un an. Urmează un sezon dificil, toată lumea are așteptări mari de la noi. Domnul Dioszegi este un om cu bun simț, în niciun moment nu a impus jucători. Vine la antrenamente, comunicăm, dar nici măcar echipa de start nu o cunoaște!

Eu am rămas la Sepsi pentru că am liniște, condiții bune, stabilitate financiară și o bază bună de pregătire. Fără astfel de lucruri este greu să faci performanță. Intrați în Europa ne dorim să transferăm jucători importanți. Șeful nostru va merge în Ungaria pentru a discuta cu sponsorii, vom discuta și cu sponsorii din România, pentru a putea transfera jucători importanți. Nu avem niciun jucător care să facă diferența, suntem un grup bun, dar nu avem vârfuri.

Toți jucătorii merită felicitați, am fost un grup, poate de asta am avut și rezultate. O să ne plece destui jucători, sunt jucători aflați la final de contract. Suntem în discuții cu mai mulți, dar numai Bărbuț și Hugo Sousa, de la Astra, au semnat. Nu vom mai avea un lot la fel de numeros, dar trebuie să aducem între opt și zece jucători, dintre care jumătate să fie titulari, peste medie”, a declarat Leo Grozavu.

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat barajul cu Viitorul, scor 1-0, şi a obţinut calificarea în turul 2 din UEFA Europa Conference League. FANATIK a aflat că Leo Grozavu a semnat prelungirea contractului la scurt timp după terminarea meciului.

Ce salariu va avea Leo Grozavu la Sepsi, după ce a semnat prelungirea contractului

Din informaţiile FANATIK, Leo Grozavu a primit o mărire consistentă de salariu în noul contract cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Astfel, tehnicianul va câştiga 13.000 de euro pe lună la formaţia covăsneană.

ADVERTISEMENT

În vechiul contract, scadent la finalul sezonului 2020-2021, Leo Grozavu avea un salariu de 8.000 de euro pe lună la Sepsi Sfântu Gheorghe. După ce i-a dus pe covăsneni în al doilea play-off din istoria clubului, acum a contribuit decisiv la calificarea în UEFA Europa Conference League.

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Leo Grozavu era luat în calcul ca o variantă de CFR Cluj, după ce Edi Iordănescu şi-a anunţat plecarea de la campioana României.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Leo Grozavu a atras atenţia şi unei echipe din străinătate. Mai exact, tehnicianul de 53 de ani s-a aflat şi pe lista unui club din Arabia Saudită.

Sepsi a dat o lovitură financiară prin calificarea în cupele europene

Sepsi Sfântu Gheorghe va juca în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League, iar clubul şi-a asigurat primul cec din partea forului continental. Covăsnenii vor încasa 350.000 de euro pentru atingerea acestei faze, la această sumă s-ar mai putea adăuga încă 550.000 de euro pentru o eventuală calificare în turul 3.

ADVERTISEMENT

Debutantă în Europa, Sepsi Sfântu Gheorghe va beneficia de coeficientul UEFA al României (3,640 puncte), astfel că echipa lui Leo Grozavu va fi în urna a doua la tragerea la sorţi pentru turul 2 preliminar din Conference League şi va avea parte de adversari grei.

Pe lista adversarilor de speriat se numără FC Basel, FC Copenhaga, Viktoria Plzen, Gent, Feyenoord, Maccabi Tel-Aviv, AEK Atena sau Partizan Belgrad.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Leo Grozavu după ce a calificat-o pe Sepsi în Europa

Leo Grozavu a intrat în istoria lui Sepsi Sfântu Gheorghe, după ce a calificat echipa în premieră în cupele europene, la zece ani de la înfiinţarea clubului.

“O premieră pentru acest club, sper să nu fie și ultima. E normal să trăiești intens, dar nu depășim limita. Am avut un grup extraordinar, un lot echilibrat, astea au fost secretele. De-aia am reușit și în momentele mai puțin faste să facem rezultate, am avut bolnavi, riscam să pierdem tot, dar băieții s-au mobilizat și la final ești răsplătit.

Dupa un asemenea joc, le-am spus câteva cuvinte, n-am vrut să monopolizez bucuria, le-am spus că mă bucur pentru ei, îmi plec șapca în fața lor pentru că au fost extraordinari”, a spus Leo Grozavu la finalul meciului.

ADVERTISEMENT